avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada de proba

Buna ziua,
sunt angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata dar am trecuta perioada de proba de 90 zile in cim.As vrea sa stiu ce drepturi am in cazul in care patronul printr-o notificare renunta la contract in aceste 90 de zile,as putea avea dreptul la somaj ?Mentionez ca am stagiu de cotizare.Astept raspuns,va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cornelicamia , utilizator 19:47, 15 Septembrie 2011
In acest caz, daca angajatorul va notifica incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun., atunci aveti posibilitatea sa beneficiati de somaj....

Art.31 (3) C.mun. : Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
va multumesc,Cornelia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)
Despre perioada de proba bbt bbt Va rog sa imi spuneti daca un contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata trebuie sa aiba vreo clauza referitor la cele 90 zile de proba. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)