Buna seara,
In urma unui eveniment rutier am avariat doua autoturisme oprite neregulamentar. Am explicat si declarat la politie cum s-a intamplat insa agentul cu toate ca nu a constatat nimic doar a dedus din declaratia mea, a tras o concluzie neconforma cu realitatea si m-a scos vinovat de producerea evenimentului rutier.
Am contestat acest fapt iar instanta de judecata mi-a dat dreptate, concluzionand ca abaterea pentru care am fost declarat nu este cea stabilita de agent. Mai exact a stabilit ca nu am incalcat nici o regula de circulatie, a anulat procesul verbal dar mentioneaza ca pot fi tras la raspundere pentru pagube matereale pe cale civila.
Va rog pe dvs. sa-mi spune-ti daca pot fi obligat sa despagubesc daunele produse in situatia in care evenimentul rutier s-a produs fara sa incalc regulile de circulatie, motivul fiind un autoturism care a intors brusc in fata mea si l-am evitat? Mai mult de atat, cele doua autoturisme erau oprite/stationate neregulamentar.
Un amic a patit cam ce ati patit d-voastra: a evitat un camion care a intors fara sa se asigure si a tampon un autoturism.
Urmarea: pe rca-ul amicului s-a reparat autoturismul iar amicul si l-a reparat pe al lui pe banii lui.
,,Sfatul" dat de politistii de la rutiera : trebuia sa lovesti camionul. Era vinovat si-ti reparai autoturismul pe rca-ul lui.
Chiar daca pare nedrept, veti plati reparatiile autoturismelor pe care le-ati avariat. Retineti ca d-voastra sunteti vinovat de avarierea lor, autoturismul condus de d-voastra a intrat in coliziune cu ele.
Aveti posibilitatea, pe cale civila, sa va indreptati la randul d-voastra impotriva soferului autoturismului care a provocat accidentul.
Consultati un avocat specializat pe cauze avand legatura cu abaterile de la reglementarile de circulatie rutiera.
P.S. De ce nu ati formulat un capat de cerere impotriva soferului care a provocat tamponarile?!
Se pare ca asta e rezolvarea in aceasta situatie...
Si in cazul meu, prima intrebare la politie, a fost: ,,ati avut contact cu autoturismul in cauza?"
Ce sa concluzionam?: Ca pentru a nu fi vinovat intr-un eveniment rutier trebuie sa nu evitam impactul cauzator de victime... Legislatie romaneasca... .Asta e, voi vedea ce va fi... Probabil voi fi dat in judecata pentru despagubiri si voi vedea ce va iesi insa indiferent de ce se va stabili dezamagirea fata de legislatie ramane ceva demn de epoca de piatra... Pur nevinovat... platesti pentru ca nu ai provocat victime, asta e.... .
Ei, nu-i dracu' asa de negru!
Cand va fi sa fie un proces, il ,,agatati" si pe adevaratul vinovat!
Un avocat istet va va spune cum se procedeaza.
Un sfat: conlucrati cu ceilalti ,,participanti" la evenimentul rutier, niste martori sunt totdeauna de folos.
Este posibil sa existe o culpa comuna si daca nu ati incalcat nicio regula de circulatie rutiera.
Probabil ca asa a considerat instanta desi nu este sigur...
Aveti dreptul de a merge cu hotararea la avocat pentru a va lamuri exact.
Daca va vor da in judecata va veti apara incercand sa dovediti ca nu a fost culpa comuna.
Culpa comuna ar putea sa existe datorita neadaptarii vitezei de circulatie...
Sunt insa supozitii acestea si fara a se vedea hotararea nu se poate trage o concluzie certa.
Astfel de cazuri sunt extrem de rare...
Tocmai asta a motivat instanta si anume ca a fost un caz fortuit. Un alt motiv a fost faptul ca prin procesul verbal am fost invinuit de neadaptarea vitezei insa instanta a constatat faptul ca nu se impunea sa reduc viteza in acea situatie fapt pentru care dispune anularea procesului verbal. Din Hotararea Judecatoreasca reiese clar faptul ca nu am incalcat nici o regula de circulatie, evenimentul rutier fiind cauzat de un fapt fortuit creeat de evitarea atoturismului in cauza.
Dosar dauna
ContSters195046
In aprilie 2010 pe timp de noapte ,am fost implicata intr-un accident de circulatie ,vinovat fiind de producerea accidentului un animal(cal), care mi-a aparut ... (vezi toată discuția)