Buna seara,
In urma unui eveniment rutier am avariat doua autoturisme oprite neregulamentar. Am explicat si declarat la politie cum s-a intamplat insa agentul cu toate ca nu a constatat nimic doar a dedus din declaratia mea, a tras o concluzie neconforma cu realitatea si m-a scos vinovat de producerea evenimentului rutier.
Am contestat acest fapt iar instanta de judecata mi-a dat dreptate, concluzionand ca abaterea pentru care am fost declarat nu este cea stabilita de agent. Mai exact a stabilit ca nu am incalcat nici o regula de circulatie, a anulat procesul verbal dar mentioneaza ca pot fi tras la raspundere pentru pagube matereale pe cale civila.
Va rog pe dvs. sa-mi spune-ti daca pot fi obligat sa despagubesc daunele produse in situatia in care evenimentul rutier s-a produs fara sa incalc regulile de circulatie, motivul fiind un autoturism care a intors brusc in fata mea si l-am evitat? Mai mult de atat, cele doua autoturisme erau oprite/stationate neregulamentar.
Ideea e ca Dumneavoastra ati avariat (ati lovit) alte autoturisme incercand sa evitati respectivul care a intors fara sa se asigure; v-ati modificat traiectoria. Nu se stie care ar fi fost consecintele unei manevre de franare (pastrandu-va traiectoria deci), poate nu se intampla nimic. Atentie poate, nu obligatoriu, dar in mod sigur n-ati mai fi fost vinovat, chiar daca ati fi decedat...
Dar faptul ca autoturismele lovite au incalcat regulile de circulatie fiind oprite/stationate neregulamentar nu se ia in calcul? Conducatorii acestor autoturisme au incalcat regulile de circulatie fata de mine care nu am incalcat nici o regula! Sa nu mai zic de cel ce a intors brusc in fata mea fara sa se asigure... .Din toata aceasta situatie sa fiu vinovat tocmai eu care nu am incalcat nici o regula de circulatie???
Dosar dauna
ContSters195046
In aprilie 2010 pe timp de noapte ,am fost implicata intr-un accident de circulatie ,vinovat fiind de producerea accidentului un animal(cal), care mi-a aparut ... (vezi toată discuția)