avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri accident auto fara vina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri accident auto fara vina

Buna seara,
In urma unui eveniment rutier am avariat doua autoturisme oprite neregulamentar. Am explicat si declarat la politie cum s-a intamplat insa agentul cu toate ca nu a constatat nimic doar a dedus din declaratia mea, a tras o concluzie neconforma cu realitatea si m-a scos vinovat de producerea evenimentului rutier.
Am contestat acest fapt iar instanta de judecata mi-a dat dreptate, concluzionand ca abaterea pentru care am fost declarat nu este cea stabilita de agent. Mai exact a stabilit ca nu am incalcat nici o regula de circulatie, a anulat procesul verbal dar mentioneaza ca pot fi tras la raspundere pentru pagube matereale pe cale civila.
Va rog pe dvs. sa-mi spune-ti daca pot fi obligat sa despagubesc daunele produse in situatia in care evenimentul rutier s-a produs fara sa incalc regulile de circulatie, motivul fiind un autoturism care a intors brusc in fata mea si l-am evitat? Mai mult de atat, cele doua autoturisme erau oprite/stationate neregulamentar.
Cel mai recent răspuns: s.stefan , utilizator 16:46, 11 Februarie 2015
Ideea e ca Dumneavoastra ati avariat (ati lovit) alte autoturisme incercand sa evitati respectivul care a intors fara sa se asigure; v-ati modificat traiectoria. Nu se stie care ar fi fost consecintele unei manevre de franare (pastrandu-va traiectoria deci), poate nu se intampla nimic. Atentie poate, nu obligatoriu, dar in mod sigur n-ati mai fi fost vinovat, chiar daca ati fi decedat...
Dar faptul ca autoturismele lovite au incalcat regulile de circulatie fiind oprite/stationate neregulamentar nu se ia in calcul? Conducatorii acestor autoturisme au incalcat regulile de circulatie fata de mine care nu am incalcat nici o regula! Sa nu mai zic de cel ce a intors brusc in fata mea fara sa se asigure... .Din toata aceasta situatie sa fiu vinovat tocmai eu care nu am incalcat nici o regula de circulatie???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime s.stefan s.stefan Buna ziua, Am fost implicat intr-un eveniment rutier din care au rezultat doar pagube materiale. Practic, in timp ce ma deplasam regulamentar cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier usor cu victime pidu79 pidu79 buna ziua.lucrez la o firma de curierat si in data de 5 august in timp ce ma deplasam spre Deva dinspre Lugoj in apropierea loc. Traian Vuia m-am angajat ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna ContSters195046 ContSters195046 In aprilie 2010 pe timp de noapte ,am fost implicata intr-un accident de circulatie ,vinovat fiind de producerea accidentului un animal(cal), care mi-a aparut ... (vezi toată discuția)