avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna neplatita de asigurator!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna neplatita de asigurator!

Buna seara,
Asiguratorul masinii mele, refuza sa plateasca reparatia masinii pe care am lovit-o. Am primit citatie sa ma prezint in instanta si sa platesc eu in locul Asiguratorului meu, avand in vedere ca acesta nu s-a prezentat in instanta la cele doua infatisari.
Constatarea amiabila a fost facuta la sediul pagubitului,iar eu nu am adus la anuntat asiguratorul meu cand am produs dauna.

Are vre-o relevanta?
Sunt buna de plata?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:06, 9 Februarie 2015
In primul si primul rand responsabil de pagubele produse intr-un eveniment rutier este soferul vinovat , nu asiguratorul. Este foarte normal sa fiti dat dvs in judecata .
Nu sunteti bun de plata dar trebuie sa va prezentati in instanta ! In cele din urma asiguratorul va plati dauna daca aceasta este acoperita de polita RCA .

La asta s-a ajuns din cauza ca nu ati respectat obligatia de a va instiinta asiguratorul RCA de accidentul pe care l-ati provocat ! Deasemenea trebuie sa va instiintati asiguratorul si daca sunteti dat in judecata de catre pagubit .
Exista posibilitatea ca cel prejudiciat in accident sa nu doreasca sa isi bata capul cu asiguratorul dvs si alege sa va dea in judecata pe dvs. Dvs trebuie sa instiintati asiguratorul iar instanta il va chema in garantie !
Cred ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple precum par la prima vedere.
Daca Dvs ati fost vinovat si ati consemnat asta in constatul amiabil in mod normal asiguratorul ar trebui sa plateasca paguba. Daca refuza sa faca asta ar trebui sa stiti motivele. Daca ne dati mai multe detalii poate reusim sa va ajutam, altfel doar dam cu presupusul ...
Din pct de vedere legal Dvs aveti acoperire prin RCA pentru daunele produse tertilor, daca nu ati comis vreo infractiune. Asta inseamna ca nu trebuie sa platiti.
Practica de zi cu zi este ca cel pagubit merge si avizeaza dauna la asiguratorul Dvs. Acesta poate solicita prezenta Dvs la constatare daca i se pare ceva in neregula. In rest este fix problema asiguratorului sa acorde despagubire celui pagubit, iar daca ei nu se inteleg din varii motive, iarasi: e fix problema lor. Dvs totusi trebuie sa fiti macar informat despre ce se intampla sa nu va treziti cu vreo minune ...
Multa bafta!
Buna ziua,
In data de 17.10.2013 am atins aripa unei masini stationate ( pe aripa masinii avea doar o dunga,nu infundata sau lovita vizibi) .Propietarul autoturismului nu era si l-am cautat pentru a-i da asigurarea, cu toate ca abea se observa.
Am facut constatare amiabila plus copii de pe talon ,asigurare ,permis.Dar nu am anuntat si asiguratorul meu de acest lucru.( pe un site al politie spune ca nu era necesar sa anunt eu, ci asigurarile trebuie sa ia legatura intre ele.Nu stiu acum cum trebuia procedat pana la urma, dar am gresit. )

Ieri in data de 06.02.2015 am primit acasa :
Comunicare adresa emisa la 1.feb.2015
In legatura cu dosarul primit ,in calitate de Intervenient, imi comunica ca in termen de 25 de zile de la primirea prezentei, am obligatia sa depun intampinare .
Conform art.205 alin.(2) din Legea 134/2010 privind codul de procedura civila, intampinarea trebuie sa cuprinda:
a) nume si prenume, CNP , domiciliu sau resedinta paratului sau pt persoane juridice ,denumirea si sediul,precum si codul unic de inregistrare sau codul de identificare fiscala, nr de inmatriculare in registrul comertului ori de inscriere in registrul pers. juridice si contul bancar,daca reclamantul nu le-a mentionat in cererea de chemare in judecata.
b) exceptiile procesuale pe care paratul le invoca fata de cererea reclamantului
c) raspunsul la toate pretentiile si motivele de fapt si de drept ale cererii
-d) dovezile cu care se apara impotriva fiecarui capat de cerere , dispozitiile art.194lit e) fiind aplicabile in mod corespunzator,
e) semnatura

Proces verbal incheiat in baza contractului de Premediere, intre Asirom firma pagubitului si Euroins ( asiguratorul meu ) , in care imi spune ca Euroins a refuzat sa raspunda la cele doua invitatii trimise de Asirom..

CHEMARE IN JUDECATA - A paratei Euroins.
In care imi explica sumele pe care trebuie sa le plateasca, plus penalitati.

In conformitate cu dispozitiile articolului 54 din Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania cu modificarile si completarile ulterioare , solicitam citarea in proces in calitate de INTERVENIENT FORTAT a persoanei vinovate de producerea accidentului ( eu )

De la Asirom am primit NOTIFICARE PRIVIND SOLUTIONARE PE CALE AMIABILA -prin care ma instiinteaza ca le datorez suma de 2110lei reprezentand despagubirea acordata de societatea lor.
Plata trebuie sa o fac in termen de 15 zile in contul dat de ei .
In cazul in care eu nu dau curs solicitarii , vor continua demersurile proceduale .


Insa pe langa faptul ca eu i-am lovit aripa si asta am scris si in constatarea amiabila , pagubitul a mai adaugat si bara pe spate, pe care a schimbat-o.

In DOC INTRARE REPARATIE -Apare la data 21.10.2013 doar bara iar dupa cateva zile la data de 06.11.2013 se face RECONSTATARE in care apare si bara spate. El avea si CASCO.

Sper ca am dat toate detaliile.
Va multumesc pentru raspunsuri anticipat !
Din relatarea situatiei, cazul dv. este deosebit de complicat si in mod sigur nu-l puteti rezolva primind sfaturi prin postari.
Aveti posibilitatea sa alegeti/contactati un specialist prin m.p. sau probabil veti primi dv, m,p.-uri in acest sens.
Personal, consider ca cel mai bun lucru este sa cautati ajtorul asiguratorului dv, care are specialisti si experienta in astfel de litigii intre asiguratori. Daca va este de folos, retineti faptul ca in calitate de posesor al politei RCA, orice ar incerca cineva sa sustina, toate pretentiile solicitate si probate, vor fi platite de asiguratorul RCA.In calitate de intervenient fortat, sunteti citat prin dreptul de a lua cunostinta si eventual a interveni in spiritul adevarului, la toate sedintele instantei care va judeca litigiul.
Multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri. Urmeaza sa depun cele cerute cu ajutorul unui avocat.
Degeaba platesc asigurare...

Alte discuții în legătură

Accident auto catalintarcea catalintarcea Buna ziua. Acum 7 luni am facut un accident rutier in care am fost vinovat si am pledat ca atare la biroul de asigurari, cand am facut hartia de constatare ... (vezi toată discuția)
Neplata daunei total economice Mihiionutmihai Mihiionutmihai Buna ziua de circa 4 luni ma tot chinui sa recupereze o dauna total economică în urma unui accident auto .Am o întrebare pot da în judecata persoana care a ... (vezi toată discuția)
Intermediar fortat in procesul intentat firmei de asigurari rca, in urma unui accident -intampinare?? iolaru iolaru In luna iulie am fost partea vinovata intr-un accident rutier minor (aripa stanga fata lovita). Sub presiunea amenintarilor pagubitului ca anunta politia si ... (vezi toată discuția)