avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe notariale mai avantajoase
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe notariale mai avantajoase

In care varianta taxele notariale sunt mai avantajoase:

1. Act de donatie al imobilului - de la parinti in favoarea fiului - inainte de decesul parintilor
sau
2. Succesiune dupa decesul parintilor.

Mentionez ca fiul este singur la parinti
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Cris1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:10, 8 Februarie 2015
Succesiunea.
Eu zic sa mergeti la mai multi notari. Nu se practica tarife la fel de aceea e mai intelept sa aflati direct de la surse.
Multumesc, taxele succesorale cum se calculeaza in functie de ce?

Justitiarule, eu stiam ca donatia se taxeaza la valoarea imobilului din grila notarilor, in acest caz nu ar trebui sa fie acelasi pret la toti?

Despre taxele succesorale am intrebat mai sus
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Onorariile notarilor difera, in ambele variante va taxeaza la valoarea bunurilor .
Onorariul notarului pt succesiune e mai mic ca pt donatie.
aveti in link un calculator
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul taxei notariale pt mostenire astip astip Am mostenit 5000 de metrii patrati de teren intravilan, de la tatal meu decedat acum 4 luni. E inca teren viran undeva la marginea orasului. Cu titlu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)
Cum se procedează în cazul în care copiii doresc ca moștenirea să revină integral mamei? MelisaMelisa MelisaMelisa Buna, In urma decesului sotului acum 4 luni eu si cei doi copii majori suntem mostenitorii de drept. Puteti sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ... (vezi toată discuția)