am o intrebare daca ma puteti ajuta si pe mine.de curand am demisionat de la o firma la care am lucrat si cand mi-am facut actele de demisie firma ma obligat sa semnez si statul de plata pentru banii de preaviz spunandu-mi ca le trebuie celor de la ITM pt a putea incheia contractul.Banii de preaviz inca nu i-am primit o sa-i mai primesc? firma tot ma duce cu zaharelul ca nu are banii si patronul nici macar nu-mi mai raspunde la telefon....ce pot sa fac? ajutati-ma va rog eu mult
1. Raspunsul trebuie sa vi-l dea in maxim 30 de zile.
2. Puteti sa sesizati si Inspectia Muncii (forul superior al ITM).
3. Puteti sa actionati in instanta si separat de sesizarea la ITM si de raspunsul lor.
am o intrebare daca se poate daca firma la care am lucrat ma obligat sa semnez statul de plata pentru preaviz cu data zilei urmatoare dupa terminarea preavizului si ei nu mi-au dat banii nici in ziua de azi si a trecut vreo 3 sapt imi mai primesc banii? ce trebuie sa fac ca sa-i primesc? ca tot am sunat dar nu-mi raspunde.....si am vorbit cu contabila si mi-a spus ca prea curand nu am sa vad banii ce se poate face ca sa-mi recuperez banii?
1. Colegii mei v-au raspuns deja.
2. Ati semnat statul de plata ca ati luat banii si trebuie sa demonstrati ca in realitate nu i-ati luat.
3. Actionati pe angajator in instanta la Tribunalul din judetul unde domiciliati sau aveti resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Succes!
Buna ziua.
Ma numesc Constantin Cristian si as dori sa ma ajutati intr-o foarte mare problema referitor la salariul meu.
Incepand cu data de 3 ianuarie 2008 sunt angajat la o firma in functia de director economic si anul trecut firma a avut lucrari in Prahova, firma fiind din Satu-Mare.Pana in decembrie totul a fost bine.
Incepand cu luna ianuarie nu mai mi s-a platit salariul nici pana in acest moment, cu toate ca inca sunt angajat si fac situatii de lucrari sau ce task-uri mai am eu, mentionandumi-se ca e criza si nu are de unde sa imi dea banii.
Au trecut deja 6 luni inclusiv cu aceasta luna si nu am primit salariul, desi contabila trimite statele de plata catre ITM, dar eu nu am semnat nimic anul acesta, nici un stat de plat.
Din surse sigure de pe santierul aflat momentan in Huedin judetul Zalau stiu ca patronul isi cumpara excavatoare noi de zeci de mii de euro (2 mai exact de 5 si respectiv 10 tone), dar salariul nu mi-l da.
Va rog sa ma indrumati cum sa procedez sa imi recuperez banii si daca se va intampla ceva cu cartea mea de munca, momentan este la ITM de la Satu-Mare.
Mentionez ca am drept de semnatura in firma si detin 2 stampile in permanenta cu mine.
Astept un raspuns din partea dumneavoastra pe forum sau privat la adresa de mail kraven.angel@gmail.com sau la nr de tel 0724802266.
1. Daca datorita crizei nu sunt bani, tot datorita crizei v-ar putea concedia rpin desfiintarea postului ocupat de dvs. si astfel veti beneficia de indemnizatie de somaj. Unde spune ca in perioada de criza salariatii sa munceasca fara bani?
2. Interesati-va la ITM, unde aveti carnetul de munca, sa va interesati de starea acestuia.
3. Contabila nu stie sa va spuna daca mai sunteti sau nu pe statele de plata si cine a semnat pe acestea in locul dvs.?
4. Sesizati ITM sa faca un control si o sa va raspunda in scris. Dar nu poate obliga pe angajator sa va dea salariile restante.
5. Puteti actiona pe angajator in judecata la Tribunalu din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe. Angajatorul este cel care trebuie sa faca dovada platii salariilor (la prima infatisare).