avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbaterea unei mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbaterea unei mosteniri

Buna seara! Tatal meu a decedat in anul 2012 in luna ianuarie.Vreu sa va intreb in cat timp se poate face succesiunea pt. mostenire. Mentionez ca sotia defunctului nu este mama mea naturala, iar aceasta impreuna cu tata mai are o fiica care abia anul acesta termina clasa a 12-a.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 17:33, 8 Februarie 2015
De dezbatut, o puteti face oricand, insa trebuie s-o fi acceptat in termen.
Luati legatura cu familia tatalui si intrebati sau adresati-va unui notar de pe raza ultimului domiciliu al tatalui si demarati dvs procedura.
notarul va verifica daca a fost deschisa succesiunea. daca sotias si fiica cealalta au deschis si obtinut certificat fara sa va declare singura cale este sa anulati certificatul de ostenitor prin instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfert loc veci nedeclarat la succesiune. cameliaandreescu cameliaandreescu Buna ziua, Este vorba de un loc de veci (2 morminte) care initial au apartinut bunicului si celor 2 frati ai lui. Unul din fratii bunicului a murit in ... (vezi toată discuția)
Testament recunoscut de mostenitorul legal gabivoch gabivoch Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Fratele tatalui meu a decedat, era vaduv si nu a avut copii. A avut domiciliul in Jud. Prahova. In anul ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac??  iliescu carmen iliescu carmen Domnule avocat, tatal meu a decedat anul trecut pe 19 mai si inca nu am facut succesiunea.[intrebarea]Daca mama si surorile mele pot face sccesiunea fara ... (vezi toată discuția)