avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subiect: Evaluarea anuala angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subiect: Evaluarea anuala angajati

Subiect: Evaluarea anuala angajati

Prin decizie interna semnata de conducerea societatii , in cursul anului 2013 am fost una din persoanele desemnate sa acorde viza de control financiar preventiv in cadrul SC xx SA, capital 100% de stat, in subordinea consiliului local.
1. Avand in vedere prevederile legale enumerate mai jos, doresc sa stiu daca evaluarea anuala aferenta activitatii desfasurate de catre subsemnatul in anul 2013 , nu se face cumuland prevederile Regulamentului Intern al societatii si cu respectarea prevederilor Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 522 din 2003 actualizat 19 august 2013, art. 11, cap. IV , unde se prevede in mod expres modul de evaluare a activităţii persoanei care exercită control financiar preventiv propriu):
“CAPITOLUL IV
Evaluarea activităţii persoanei care exercită control financiar preventiv propriu
Art. 11
Evaluarea activităţii persoanei care exercită controlul financiar preventiv propriu se face de către conducătorul entităţii publice, cu acordul entităţii publice care a avizat numirea.
2. SC xx SA in cazul de fata se incadreaza in categoria de entitate publica, conform art. 2.1 din Anexa-Norme Metodologice Generale referitoare la exercitarea c.f.p. – Cap A. Dispozitii generale din OMFP 522 din 2003 actualizat 19 august 2013, SC xx SA, fiind societate cu capital de stat, iar Primaria mun. /Consiliul Local al mun. este entitatea publica ierarhic superioara.
Extras din OMFP 522 din 2003 actualizat 19 august 2013:
“2.1. Entităţile publice, în înţelesul legii, la care se organizează controlul financiar preventiv sunt:
– societăţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială deţine capitalul majoritar şi utilizează/administrează fonduri publice şi/sau patrimoniu public;”
3. Consider ca incalcarea prevederilor legale in cazul de fata incepe inca din etapa initiala, aceea a numirii (conform art. 6, cap. III, litera b) – Numirea, suspendarea, schimbarea sau destituierea persoanelor desemnate sa exercite activitatea de CFP), deoarece nu este prevazuta in regulamentul intern de functionare!
4. Lipsa acestor prevederi din ROF si implicit si din fisa de evaluare a subsemnatului, intocmita de catre seful ierarhic pentru anul 2013 (in cazul de fata fac vorbire numai de anul 2013, dar este valabil si pentru 2014 cat si anii anteriori!), si anume directorul economic, incalca prevederile Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 522 din 2003 actualizat 19 august 2013, art. 11, cap. IV!
5. Daca nu se respecta legislatia, (invocand faptul ca este o societate comerciala care functioneaza conform Legii nr. 31/1990,cu patrimoniu propriu si buget propriu, neavand ordonator de credite, asa cum au intitutiile publice, Consiliul Local fiind actionarul unic, ROG SA CONSTATATI FAPTUL CA IN CONFORMITATE CU O.M.F.P. 522 din 2003 actualizat 19 august 2013 (in cazul evaluarii persoanelor care exercita CFP este entitate publica ca oricare institutie bugetara, cu toate ca functioneaza in baza Legii nr. 31/1990 – legea societatilor comerciale .
Mai mult de atat la conform art. 2.2 si 2.3 din Anexa-Norme Metodologice Generale referitoare la exercitarea c.f.p. – Cap A. Dispozitii generale din OMFP 522 din 2003 actualizat 19 august 2013, se precizeaza urmatoarele :

“2.2. Entităţile publice prin care se realizează veniturile statului sau ale unităţilor administrativ-teritoriale vor organiza controlul financiar preventiv conform normelor specifice elaborate în funcţie de modalităţile prevăzute de legislaţia fiscală pentru stabilirea titlurilor de încasare şi pentru reducerea, eşalonarea sau anularea acestora.
Regiile autonome, companiile/societăţile naţionale, precum şi societăţile comerciale la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale deţin capitalul majoritar vor elabora, de asemenea, norme specifice de control financiar preventiv, ţinând cont de legislaţia aplicabilă entităţilor care sunt organizate şi funcţionează în regim comercial.
…. Legislatie care se aplica si trebuie respectata intocmai si de catre SC xx SA , fiind societate cu capital de stat, iar entitatea publica ierarhic superioara in cazul de fata fiind Primaria mun. !

Doresc sa stiu daca evaluarea subsemnatului a fost efectuata cu incalcarea legislatiei - O.M.F.P. 522 din 2003 actualizat 19 august 2013, prin neadaptarea regulamentelor interne privind evaluarea anuala a personalului cu cea a legislatiei nationale si a legilor specifice in cazul evaluarii personalului care exercita controlul financiar preventiv!
Cu stima!

Alte discuții în legătură

Evaluarea anuala a persoanei care exercita cfp str8 str8 buna ziua. Ca si sef serv.fin.in S.C. XXX S.A. (actionar unic C.Local al municipiului, si SC se afla in subordinea Primariei municipilui) ma incadrez si ... (vezi toată discuția)
Acordare spor cfp miha180611 miha180611 Buna ziua, Este obligatoriu acordarea sporului pentru controlul financiar preventiv? suntem un s.r.l. cu capital integral de stat, iar viza CFP o aplica ... (vezi toată discuția)
Spor c.f.p. maria_mer maria_mer La cate persoane dintr-o institutie publica se poate acorda sporul C.F.P. Care sunt regulile pentru acordarea corecta a acestui spor? Multumesc. (vezi toată discuția)