avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... spor C.F.P.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

spor C.F.P.

La cate persoane dintr-o institutie publica se poate acorda sporul C.F.P.
Care sunt regulile pentru acordarea corecta a acestui spor? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: karanbella , utilizator 00:18, 14 Septembrie 2012
Conform ordinului 522 din 16 aprilie 2003 (*actualizat*)pentru aprobarea Normelor metodologice generale referitoare la exercitarea controlului financiar preventiv :

[ link extern ]

controlul financiar preventiv poate fi exercitat de una sau mai multe persoane desemnate prin decizii de catre conducatorului entitatii publice :

"4. Organizarea controlului financiar preventiv propriu
4.1. Controlul financiar preventiv se organizeaza, de regula, in cadrul compartimentelor de
specialitate financiar-contabila. In raport de natura operatiunilor, conducatorul entitatii publice
poate decide extinderea acestuia si la nivelul altor compartimente de specialitate in care se
initiaza, prin acte juridice, sau se constata obligatii de plata sau alte obligatii de natura
patrimoniala.
4.2. Controlul financiar preventiv se exercita, prin viza, de persoane din cadrul
compartimentelor de specialitate desemnate in acest sens de catre conducatorul entitatii publice.
Actul de numire, intocmit conform modelului din anexa nr. 2 la prezentele norme metodologice,va cuprinde limitele de competenta in exercitarea acestuia. Persoanele care exercita controlul financiar preventiv sunt altele decat cele care aproba si efectueaza operatiunea supusa vizei...."

Pentru persoanele care exercita activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, salariul de baza detinut se majoreaza cu 4 clase de salarizare succesive suplimentare conform L. 284/2010, L.285/2010, L.283/2011.

Un raspuns excelent. Asta inseamna ca intr-o institutie publica, seful serviciului economic si administrativ, nu poate fi numit si pentru a pune viza CFP? Multumesc.
De ce ? Nu stiu daca am inteles prea bine ce-ati vrut sa intrebati, dar daca acest sef intocmeste statele de plata( un exemplu) si tot el este cel care intocmeste OP-urile nu va putea sa-si puna viza nici pe statele de plata si centralizatorul de obligatii aferente salariilor si nici pe OP-uri. Ca sef ar trebui sa aiba in subordine cel putin un salariat cu atributii in intocmirea si verificarea documentelor supuse vizei.


Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control financiar preventiv anca91 anca91 Este legal ca intr-o scoala contabilul sef sa efectueze si controlul financiar preventiv? (vezi toată discuția)
Control finaciar preventiv MIHAELA SMARANDACHE MIHAELA SMARANDACHE La un serviciu nou infiintat in cadrul unei primarii, exista un contabil si un casier pe perioada determinata , cine pune controlul preventiv?????? (vezi toată discuția)
Viza cfp cristinab_eu cristinab_eu Buna ziua! Sunt angajata pe post de contabil-casier la un srl la care Primaria este actionar majoritar. Pot fi numita pt viza cpf in conditiile in care ... (vezi toată discuția)