avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa recuperata dupa cupararea masinii..?!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa recuperata dupa cupararea masinii..?!

Buna ziua, am si eu o nelamurire:
Am achizitionat de curand o masina proprietarul spunand ca nu a recuperat taxa, am fost la anaf si am si adeverinata. Toate bune si ok pana aici. Eu a trebuit sa plec din tara si nu am inmatriculat o in 30 de zile. Acum m a sunat fostul proprietar m a sunat zilele trecute sa imi spuna sa inmatriculez masina ca a primit sentinta de recuperare a taxei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Dupa ce el a primit sentinta, daca inca nu a depus cererea de recuperare a taxei mai pot inmatricula masina fara plata timbrului de mediu?
2. In cat timp poate formula proprietarul cererea de restiuire a taxei de poluare de la primirea sentintei?
Va multumes anticipat
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 15:52, 10 Februarie 2015
1.Hotararea instantei s-a comunicat tuturor partilor din proces, deci o au si cei de la finante (anaf).
2.A doua zi dupa ce hotararea a fost legalizata, se poate adresa printr-o notificare catre anaf pt. a-si recupera taxa nelegal platita.
Nu stiu ce adeverinta v-a eliberat anaf-ul, dar puteti sa va indreptati impotriva anaf-ului cerand obligarea la plata timbrului de mediu.
In adeverinta poate ca scrie ca taxa n-a fost recuperata, dar mai trebuia sa scrie si ca face obiectul recuperarii in dosarul nr... aflat pe rolul...
Mergeti la un avocat specializat pe acest gen de spete si aratati-i toate actele pe care le aveti.
Cine stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto G-Radu90 G-Radu90 Va salut, am si eu nevoie de un sfat. Deci problema sta in felul urmator, eu am cumparat o masina, am dat in judecata pentru recuperarea taxei. Intre timp am ... (vezi toată discuția)
Proces recuperare taxa pe rol, pot vinde masina? marean1 marean1 Am platit taxa in feb. 2012, procesul este pe rol din mai 2014.as vrea sa stiu in cazul in care vand masina pana se va da sentinta definitiva, viitorul ... (vezi toată discuția)
Înmatriculare auto Zo0 Zo0 Bună ziua, Aș dori să știu dacă trebuie să plătesc taxa de timbru în condițiile în care mașina este pe numele tatălui meu ... (vezi toată discuția)