avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Fc fara tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Fc fara tva

Agent ec.roman,platitor de tva presteaza servicii de remorcare barje pe dunare si canal dunare- marea neagra , barje care apartin agenti ec din ue si din afara ue si care sunt utilizate pentru transport marfuri . Intrebarea mea este : facturile pentru aceste servicii se intocmesc cu tva? Se declara in 390?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 14:25, 10 Februarie 2015
art. 133
(7) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), locul următoarelor servicii este considerat a fi:
a) în România, pentru serviciile constând în activităţi accesorii transportului, precum încărcarea, descărcarea, manipularea şi servicii similare acestora, servicii constând în lucrări asupra bunurilor mobile corporale şi evaluări ale bunurilor mobile corporale, servicii de transport de bunuri efectuate în România, când aceste servicii sunt prestate către o persoană impozabilă nestabilită pe teritoriul Comunităţii, dacă utilizarea şi exploatarea efectivă a serviciilor au loc în România.

15^1. (1) În aplicarea art. 133 alin. (7) lit. a) din Codul fiscal:
a) serviciile constând în activităţi accesorii transportului, precum încărcarea, descărcarea, manipularea şi servicii similare acestora, se consideră a fi efectiv utilizate şi exploatate în România dacă sunt prestate pe teritoriul României;
b) serviciile constând în lucrări asupra bunurilor mobile corporale şi evaluări ale bunurilor mobile corporale se consideră a fi efectiv utilizate şi exploatate în România dacă sunt efectuate pe teritoriul României;
c) serviciile de transport de bunuri efectuate în România sunt serviciile al căror punct de plecare şi punct de sosire se află pe teritoriul României, acestea fiind considerate efectiv utilizate şi exploatate pe teritoriul României.
(2) Dacă locul prestării serviciilor conform art. 133 alin. (7) lit. a) din Codul fiscal este situat pe teritoriul României, operaţiunile sunt impozabile în România, fiind aplicabile cotele de taxă prevăzute la art. 140 din Codul fiscal sau, după caz, scutirile de taxă prevăzute la art. 141, 143, 144, 144^1 şi 152 din Codul fiscal.
Sa inteleg ca serviciile respenctive sunt scutite si nu se declara in decl 390?
Va multumesc si ma bucur ca citesc des pe forum raspunsurile dvs foarte pertinente .
sunt scutite numai daca se incadreaza la art. susmentionate.

de exemplu daca sunt legate direct de un import sau export de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la prestari servicii extracomunitar anca_stan anca_stan Buna ziua. Am urmatoarea situatie: prestari servicii asupra unor vagoane apartinand unui client din Elvetia. Vagoanele opereaza pe teritoriul Romaniei. ... (vezi toată discuția)
Transport marfuri-tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.din Romania efectueaza un transport doar pe teritoriul Romaniei pentru o firma din Turcia. Factura o intocmeste cu sau fara tva? (vezi toată discuția)
Tva servicii turcia cristian_conea cristian_conea Sunt Intrepr.individ. cu obiect de activ. \"SERVICII\" inregistrat in scopuri de TVA si stiu ca locul prestarii serviciului se considera a fi la client. Pt.un ... (vezi toată discuția)