avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto anulat sau posibilitate de recuperare prin NCP?

As vrea sa stiu si eu sigur ..daca am fost condamnat cu suspendare si se amana executarea pedepsei (NCP) 2 ani...ma duc cu definitiva la politie si imi pot lua permisul inapoi sau nu ? Sau permisu se anuleaza si este doar un zvon ca ar merge facut acest lucru prin NCP? Am fost pedepsit in felul aceasta pentru refuz de probe.
Va referiti la amanarea aplicarii pedepsei( art.83 c.p.)?
Da domnule avocat! Si am auzit un zvon ...dar nimic concret..e adevarat ?
Ati auzit bine, nu se anuleaza permisul.
Sper..ca am vazut pe aici discutii in care se vorbea ca au fost altii pe la ghiseu si pana la urma sa anulat permisu si nu sa practicat legea ci sa interpretat.
Cred ca am gresit...e acelasi lucru cu ''incercarea'' ...nu inteleg asta era pe vechiul cod penal...iar acum este ce v-am intrebat mai sus ? Nu mi se pare sa fie acelasi lucru..in cazu asta am inteles ca se anuleaza si trebuie sa dau de permis dupa perioada de incercare...

Alte discuții în legătură

Condus sub influența substanțelor psihoactive Mihai.1503 Mihai.1503 Am fost oprit la un control in trafic, prin care s a constatat ca am săvârșit infracțiunea de conducere sub influența substanțelor psihoactive. ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis georgiana32 georgiana32 buna ziua am fost condamnata la 10 luni inchisoare cf.art 83,84 NCP care dispune amanarea pedepsei-termen de incarcerare 2 ani pentru savarsirea faptei prev.de ... (vezi toată discuția)