Buna ziua!
Cat de clara poate fi o inregistrare video surprinsa cu o camera de supraveghere de exterior, pe timp de noapte, in conditii de vizibilitate scazuta (ninsoare moderata), aflata la o distanta cuprinsa intre 10-20 m. Este vorba despre o ancheta penala intr-un accident rutier. In ce masura se poate stabili in functie de aceasta ce persoana se afla la volanul autoturismului in conditiile in care camera era indreptata spre partea dreapta a autoturismului ci nu pe cea a soferului. Unghiul dintre orientarea camerei si autoturism, aproximativ 75-90°.
Poate procurorul sau organul de ancheta judiciara sa ceara in instanta aceasta inregistrare ca proba, pentru intimidare, chiar daca inregistrarea nu este elocventa?
Cei in cauza au declarat ca in momentul impactului se aflau in autoturism 3 persoane, soferul ramanand in masina pana la mutarea autoturismului din raza camerei de supraveghere. Aproximativ 3-4 minute.
Nu a inceput inca urmarirea. Am intrebat pentru ca eu stiu de existenta ei. Presupun ca si ei la fel fiind pe una dintre intrarile judecatoriei. Din declaratiile date de noi, eram 3 persoane in masina dintre care numai una a iesit pe partea cu camera, una pe partea cu soferul si una a ramas in masina pana la mutarea din raza vizuala a acesteia