Buna ziua.Va rog sa imi spuneti cum poate fi sanctionat disciplinar un angajat care a depus o cerere de concediu fara plata,si nu s.a mai prezentat la servici pe o perioada de 1 luna de zile,cu toate ca cerere de concediu nu a fost aprobata.
Specific ca este vorba de o angajata gravida pe care am inteles din OUG96/2003,
nu o putem concedia.
In asteptarea unui raspuns,va multumesc anticipat
Atat timp cat CAS o plateste pentru concediu prenatal,cum se va diminua salariul?Am citit in ordonanta de guvern inclusiv faptu ca femeia insarcinata poate pretinde reducerea programului la 6 ore si va fi platita integral pentru 8 ore.
Vorbim de concediu de maternitate nu de crestere a copilului.Concediu de maternitate este 126 zile si e suportat integral de CAS,iar cel de crestere a copilului CCC si indemnizatia respectiva se intinde pana la 2 ani.De CCC nu beneficiaza din start pentru ca nu are 12 luni anterior lucrate
Pentru concediu de maternitate (cele 126 zile) se poate aplica aceasta masura?Maxim o pot sanctiona cu 10%?
Indemnizatia pentru concediu de maternitate se suporta de catre angajator care apoi o recupereaza de la C.A.S..
Baza de calcul a indemnizaţiei se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Eu ma refer la stabilirea cuantumului acestor indemnizatii , adica la baza lor de calcul.
Una este sa se ia o indemnizatie stabilita la un salariu de 1000 lei si alta la un slariu de 900 lei , de exemplu.
Sanctiunea maxima aplicata poate fi reducerea salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%.