avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cooperare cu Firma de Asigurare.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cooperare cu Firma de Asigurare.

Salut, in 2013 am facut un accident rutier.
Am fost cercetat in stare de libertate pentru ucidere din culpa art 192NCP.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aceasta a fost condamnarea :
n baza art. 192 alin. 2 CP, cu aplic, art. 374 și 375 și art. 396 alin. 10 CPP, Condamnă pe inculpat la 1 an și 6 luni închisoare. În baza art. 91 CP, Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare aplicată inculpatului, pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, termen stabilit potrivit art. 92 alin. 1 CP. În baza art. 93 alin. 1 CP, Impune inculpatului ca, pe perioada termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe în prealabil schimbare a locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă: - să comunice informaţii de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. c CP, Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanţei. În baza art. 93 alin. 3 CP, Impune inculpatului ca, în perioada de supraveghere să presteze o muncă neremunerată pe o durată de 60 zile, în folosul Primăriei comunei XXXXX judeţul Dolj. În baza art. 91 alin. 4 CP, Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 alin. 1 CP, referitoare la nerespectarea cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere și a obligaţiilor impuse. În baza art. 25 rap. la art. 397 CPP, Admite în parte acţiunea civilă formulată de (partea civila 1), în numele și ca reprezentantă legală a minorilor (Copil 1) și (Copil 2), și obligă inculpatul alături de partea responsabilă civilmente (FIRMA DE ASIGURARE) la plata sumei a câte 600 lei/lunar prestaţie periodică în favoarea minorilor, de la data săvârșirii faptei – 28.03.2013 și până la majoratul acestora sau intervenirea unei cauze legale de modificare sau stingere a obligaţiei și la câte 50.000 lei cu titlu de daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (Parte civila 2) și obligă inculpatul alături de partea responsabilă civilmente la 10.000 lei cu titlu de daune materiale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (Partea civila 3) și partea civilă (Partea civila 4) și obligă partea responsabilă civilmente alături de inculpat la câte 10.000 lei daune morale. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (Partea civila 5) și obligă inculpatul alături de partea responsabilă civilmente la 50.000 lei cu titlu de daune morale. În baza art. 274 alin. 1 CPP, Obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu apel. Pronunţată în ședinţă publică de la 03.02.2015.


Bun, intrebarea este urmatoarea.

Eu am decis sa fac apel pentru suma exagerat de mare care le-a aprobato.

Daca contactez firma de asigurare, eventual pentru o anumita colaborare cu firma de asigurare. Mi se poate intampla ceva? Poate asigurarea sa invoce vreo lege prin care eu iam contactat si sa fie scutiti de la plata daunelor.

Deci vreau sa-i contactez ca avocatii nostri sa colaboreze intre ei , chestii destea in total la partile civile le-a aprobat 50.000 euro.

Eu nu am niciun venit , sunt student. Nu am nimic pe numele meu , nici masina, nici casa, nici angajat, absolut nimic.

In pricipiu, ce ati recomanda ? Sa contactez firma de asigurare sa ma inteleg cu ei sa colaboram ?

Ati inteles ideea .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:10, 10 Februarie 2015
Din contra.Daca observati, platile daunelor sunt in solidar (alaturi de) si vor fi acoperite de catre asigurator(inclusiv daunele morale).Si acesta este interesat sa diminueze sumele pretinse/aprobate . Mai precis, cred chiar ca asiguratorul va va contacta pentru colaborare.
Singura suma care va trebui sa o platiti este cea referitoare la cheltuieli de judecata(1500 lei)
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
nucu$, utilizator
nucu$ a scris:

Din contra.Daca observati, platile daunelor sunt in solidar (alaturi de) si vor fi acoperite de catre asigurator.Si acesta este interesat sa diminueze sumele pretinse/aprobate . Mai precis, cred chiar ca asiguratorul va va contacta.


Da, eu inteleg.
Dar este ceva rau in faptul ca iam contactat eu ?
Adica , este in interesu si al meu si al firmei sa diminueze daunele.

Am uitat sa mentionez, am declarat apel pentru diminuare daunelor.
De asta vreau sa colabore cu asiguratorul , la apel sa colaboreze avocatii nostri pentru a avea castig de cauza.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
aim21, utilizator
Procedati corect (avocatii stiu asta).Numai intelegerea cu victima/pagubitul poate produce un refuz din partea asiguratorului prvind acoperirea pagubelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul este anulat? Stefff1979 Stefff1979 04.05.2017 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 12 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.663/A- În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite ... (vezi toată discuția)
Hotarire in urma unui accident rutier buculeiro buculeiro Va rog sa imi raspundeti si mie! Iata hotarirea de la judecatorie-fond: In temeiul art. 334 Cpp dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunea ... (vezi toată discuția)
Caz penal. ce riscă inculpatul care nu s-a prezentat de trei ori în instanță pentru că nu are bani pentru asistență juridică? Giulya13 Giulya13 Fratele meu are un proces caz penal si nu sa prezentat de 3 ori pentru ca nu are avocat nu poate plati avocat azi are proces iar si nu se poate prezenta. Se ... (vezi toată discuția)