avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare de caldura. Legal ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare de caldura. Legal ?

In blocul in care locuiesc sintem 44 de locatari. Majoritatea au decis sa-si monteze repartitoare de caldura. Nu toti insa, printre care si eu. Intrebarea mea este daca este legala actiunea, avand in vedere ca este practic imposibil de calculat consumul real al celor care nu au repartitor. Eu stau la et. 9 si caloriferul meu este rece ca gheata, in schimb platesc de 3 ori mai mult decat cei de la etajele inferioare, unde e cald. Am desfundat si caloriferul, dar degeaba. Pe langa acest fapt, primesc ajutor de incalzire de la primarie, pe care neconsumandu-l in totalitate, restul neconsumat se reintoarce la primarie. Dupa ce trece iarna, ma trezesc ca sint pus sa platesc alte ceteva milioane bune, pe langa ce platesc in cursul iernii, pe motiv de "regularizare". Dar, repet, in timpul iernii eu as putea sa platesc mai mult, din ajutorul neconsumat integral. Dar asociatia nu vrea sa primeasca acest "avans" cum il numesc. Ei spun sa-mi pun si eu repartitor, dar eu nu am incredere in asa ceva, metodele de calcul ale cadurii sint practic relative, iar algoritmul este stiut doar de cei care efectueaza cititrea, putand efectiv sa puna oricat, iar un alt lucru ce nu-mi place este sa vina de mai multe ori pe ani persoane in apartament si sa faca citirea.
Ce e de facut ? E legala montarea repartitoarelor daca nu sint toti proprietarii de acord, e legal calculul caldurii consumate de catre cei care nu au repartitor, prin metode la care locatarul nu are acces (ei nu pot demonstra ca EU am consumat o cantititate de caldura, un vecin de la un etaj inferior de ex. putatnd avea caldura mare de ex. si deschizand geamul fiola se raceste, dar apa calda continua sa treaca prin caloriferul lui, nu al meu) si totodata, e corect sa-mi ceara bani in plus, dupa ce trece iarna si dupa ce ei returneaza banii nconsumati integral pentru fiecare luna din ajutorul pentru incalzire ?

Multumesc.
Idem la contoarele pt apă.
Este legala montarea repartitoarelor fara acordul celorlalti proprietari asa cum este legala si montarea centralelor termice.
Citirea repartitoarelor, atentie!, o efectueaza locatarul apartamentului si nu firma x care a montat aceste repartioare. Firma x doar calculeaza costuri prin programe computerizate, sansele unor erori fiind minime!
Si daca tot nu aveti caldura la etajul noua de ce nu v-ati montat repartitor sa puteti sta cu caloriferul inchis pentru micsorarea costurilor de intretinere?????
Pentru ca mi se pare o masura abuziva sa fiu strans cu usa sa-mi montez ceva. Iar citirea se face de catre personalul lor. Altfel toti ar spune ca au O consumat.
De ce ar spune că nu au consumat nimic, doar se tot adună si pretul tot creste..............la urma urmei tot locatarul trebuie să plătească consumul...........
Nu esti strans cu usa. Ai o optiune. Sau ochelari de cal, sau mentalitate de pe vremea lu Mosu...Si da, citirea ti-o faci tu, iar la finele perioadei in care se furnizeaza incalzirea vine firma si iti controleaza, LA FINAL CONSUMUL!
eu am avut repartitoare la parinti, abia am asteptat sa mi le monteze in noua locuinta dupa ce m-am casatorit.
Este un lucru pozitiv nu esti strans cu usa

Alte discuții în legătură

Modalitate de calcul caldura garsoniera cataleata cataleata Buna ziua, Suntem 44 de locatari ai unui bloc de garsoniere din 60 in care am avut aprobare pentru a renunta la repartitoare de costuri deoarece avem ... (vezi toată discuția)
Renuntare la repartitoare si ajutoarele de incalzire ilinkagb ilinkagb Buna ziua Va rog exista undeva o dispozitie legala referitoare la ajutoarele de incalzire si obligativitatea reapartitoarelor ? Mai precis ,bloc ... (vezi toată discuția)
Debransare doar de la apa calda stefan_8844 stefan_8844 Datorita facturii imense survernite la apa calda am luat deciza sa ma debransez de la apa calda. De la societatea de furnizare am inteles ca ma pot debransa ... (vezi toată discuția)