avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate de calcul caldura garsoniera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate de calcul caldura garsoniera

Buna ziua,
Suntem 44 de locatari ai unui bloc de garsoniere din 60 in care am avut aprobare pentru a renunta la repartitoare de costuri deoarece avem gigacalorimetru pe casa scarii.Administratorul asociatie a zis ca noi cei 44 ne va pune la pausal(spunea ceva de verificat elementii si suprafata radianta).Este normal ca sistemul de repartitoare sa ramana la cei 16 locatari care nu au renuntat la ele? Din moment ce suntem majoritatea nu trebuie sa ne treaca pe toti la pausal? Cum poate sa calculeze diferit la cei cu repartitoare si altfel la cei cu pausal? Exista vreo lege in acest sens.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:27, 21 Februarie 2020
In mod normal se platete citirea si calculul catre firma autorizata prin stabilirea unui tarif pe repartitor/ calorifer.
Peste tot unde s-a renuntat pe rand de catre un locatar apoi altul dirmele au anuntat si ele ca renunta la efectuarea calcului. Ia vedeti daca nu cumva va redistribuie si dv celor 44 cost de citire.
Daca sunteti 44 din 60 atunci majoritatea a decis ca se renunata la repartitoare si presedintele trebuie sa informeze firma ca renunta si treceti la calculul pe cota indiviza.
Majoritate decide indiferent ce zice 121/2014. Art 10 alin 5 care nu a aprev sanctiuni pana acum.

(5) În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spațiu cu altă destinație. În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte.
Ultima modificare: Vineri, 21 Februarie 2020
w_v_w_v, utilizator
Si prin ce forma putem contesta sau apara de calculele facute de catre asociatie?Mnetionez faptul ca asociatia ,mai ales un domn ne-a pus bete in roate ca sa nu putem sa renuntam la repartitoare.Ce urmeaza sa putem face in momentul in care se presupune ca ne pune cost de repatitor in momentul in care ne trece la pausal?.Va multumesc!
Probabil, din factura va scade consumul celor cu repartitoare si ce ramane va imparti pe cota parte. SI este corect.
Calculul facturii se facea pana acum in felul urmator:
Venea factura sa zicem la caldura pe baza gigacalorimetrului de 7000 ron.
30% din valoarea se imparta in mod automat la 60 locatari.
Diferenta ramasa se imparte la numarul de unitati consumate de catre toti locatarii si in acest fel se afla cat costa o unitate in luna respectiva.
Apoi se insumeaza toate calculele si se afla caldura consumata de fiecare.
Aici in momentul cum se va calcula? Nu cred ca este legal din moment ce renuntam majoritatea ceilalti sa ramana cu repartitoarele
Nu stiu daca puteti sa-i obligati sa renunte la repartitoare, mai ales ca exista lege ca acestea sa fie montate. Chiar daca AG a hotarat altfel, in instanta va trebui sa dovediti ca sunt ineficiente.
Dar si cei cu repartitoare vor plati caldura pe partile comune.
Pe de alta parte, cei are nu au renuntat, probabil vor sa opreasca caldura atunci cand nu sunt acasa. Dvs vreti sa-i obligati sa aibe caldura tot timpul. Dar daca cineva nu are bani sa o plateasca?Iar nu e bine...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Președintele asociației nu-și declară corect consumul de căldură. ce putem face noi, ceilalți membri ai asociației? Trixy Trixy Buna seara, as dori sa aflu, care este modalitatea de a afla consumul de caldura la presedintele de asociatie, deoarece, angajatul care efectua citirile de ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura. legal ? In blocul in care locuiesc sintem 44 de locatari. Majoritatea au decis sa-si monteze repartitoare de caldura. Nu toti insa, printre care si eu. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)