avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program vizitare minor

In urma sentintei actiunii judecatoresti de divort ,am obtinut dreptul de a vizita si de a lua acasa copilul minor insa mama minorului imi refuza dreptul de a-mi lua copilul si de a petrece timpul singur cu copilul la mine acasa.Mentionez ca mama minorului nu se opune sa-mi vizitez copilul la ea acasa insa nu-mi respecta drepturile obtinute de a petrece timp cu copilul la mine acasa (asa cum este mentionat in actiunea judecatoreasca) .Va rog sa-mi spuneti ce actiune pot demara ptr. a o obliga sa-mi respecte dreptul obtinut prin lege deoarece cand solicit acest lucru aceasta se opune prin violenta verbala.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:11, 11 Februarie 2015
Mi-ati dat un exemplu intr-adevar, eu vorbeam de o chestiune generala care nu se poate aplica in orice situatie. Familia ramane doamna chiar daca parintii se despart, sau ce propuneti eliminarea tatalui? Sa-l "divortam" pe tata si de copil?
Si intr-adevar nu are doar un loc al lui, are doua: si la mama, si la tata. Linia de educatie se mentine printr-o colaborare onesta intre parinti. Stiti care este rata divorturilor la nivel mondial? Va spun eu, intr-o continua si ingrijoratoare crestere. Ce sugerati? Acei copii care provin din parinti divortati sa creasca doar cu mama? Sau tatii sa devina parinti de weekend? Nimic mai gresit dupa parerea mea.
PS: subestimati nevoia copilului de a fi iubit si ingrijit de ambii parinti in egala masura.
PAS, în exemplul dat de mine, mama a părăsit fetiţa, nu tatăl, tatăl şi-ar fi dorit să rămână fetiţa definitiv în îngrijirea sa, dar doamna a considerat că e mai bine aşa şi instanţa a împărţit copilul.
Eu, din propria experienţă, vă spun că băieţelul, care înainte de apariţia Poliţiei alături de tatăl iubitor, se juca cu plăcere cu el, îşi povesteau, râdeau împreună-mama stătea departe, pe bancă sau la o cafea, în raza vizuală a copilului-acum, când vine tata la poartă şi îi explică copilului că trebuie să meargă cu el, fără mama ,că aşa scrie pe hârtie :hm:, copilul o roagă pe mama să slobozească dulăul pe el, chiar dacă mama îi explică ce mult îl iubeşte tăticul şi o împinge spre poartă.
Repet, cămaşa de forţă e soluţia :-/

P.S. Nu subestimez nevoile afective ale minorului, dar decât cu iubirea unui părinte care se manifestă cu chemări în judecată, reclamaţii, plângeri penale şi vizite bianuale făcute cu martorii din dotare, care efectiv distrag părintele rezident de la obligaţiile părinteşti, materiale şi spirituale, prefer ca acel copil să aibă parte de dragostea devotată a unuia singur.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Martonze, utilizator
Si cum ramane cu atitudinea celuilalt parinte care se manifesta prin reclamatii, plangeri penale, chemari in judecata? Sau ale lui se justifica intru totul pentru ca isi apara copilul de "dulaul" de tata?
Este ultimul mesaj postat pentru ca realizez ca aceasta discutie a devenit off-topic.
Ideea era următoarea: Pentru ca un copil să se bucure de dragostea ambilor părinţi, este necesară înţelegerea amiabilă între cei doi, în interesul superior al copilului.
Iniţiatorul topicului afirmă că el are relaţii cu copilul, dar la domiciliul mamei, iar el are hotărâre judecătorească cu ridicarea copilului şi găzduire. Nu reclamă violenţă, nici prezenţă supărătoare a mamei, ci se referă doar la hotărârea judecătorească.
Dacă judecătorul ar fi dat o hotârâre cu vizite în prezenţa mamei, domnul nu avea de obiectat nimic.
Nu ştim detalii, dacă mama se opune sau copilul este reţinut în a pleca cu tatăl său.
Sfaturile se refereau la soluţia de forţă a executării silite , contrară interesului major al copilului, care este propovăduită cu mult elan pe site-ul ARPC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita pentru mama in cazul schimbarii domiciliului minorului la tata againstPAS againstPAS Daca soliciti modificarea domiciliului de la mama la tata si nu vrei sa ingradesti dreptul mamei de a-si vedea copilul, ce solutie de program de vizita ai ... (vezi toată discuția)
Executare silita program vizita minor cristinahogye cristinahogye Buna ziua, Am fost instiintata ca tatal copilului meu a facut dosar de executare silita privind dreptul de vizitare a minorului. Mentionez urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)