avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

buna seara m-ar interesa si pe mine cat este minimul pe membru de familie pentru acordarea ajutorului social, in onditiile in care noi suntem o familie cu 4 membri iar pe membru de familie avem 207 lei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 11 Februarie 2015
Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin lege, au dreptul la ajutor social.
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 lei .

Detalii:
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la șomaj doinaradu doinaradu După perioada de acordare a șomajului (12 luni), persoana respectivă mai poate beneficia de un alt ajutor social, dacă nu și-a găsit un loc de muncă?. ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ajutor pot primi din partea statului? tudoradrian94 tudoradrian94 Ce fel de ajutor pot primi din partea statului ca persoana fara venituri,fara sa fiu inscris la vreo unitate de invatamant,fara posibilitate la somaj, , nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor social dragomircarlamaria dragomircarlamaria buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate? (vezi toată discuția)