avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor social

buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate?








Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 5 Martie 2016
Beneficiaza de ajutor social familiile si persoanele singure ale caror venituri se situeaza sub nivelul lunar al venitului minim garantat stabilit prin lege.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta (ISR) a carui valoare este de 500 lei.

Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul

Detalii:
[ link extern ]

[ link extern ] -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri banesti ajutor social pentru mamici singure ramonatraista ramonatraista Sunt ibsarcinata si in mai putin de o luna voi aduce pe lume un bebe, dar din pacate sunt o mama singura si nu am venituri deloc,inafar de alocatia copilului ... (vezi toată discuția)
Ajutor batrani marian1268 marian1268 buna ziua, am bunicii in varsta de 95 ani, bunicul si bunica in varsta de 87. ambii deabia se misca, mancare le ducem noi, copiii, curatenie le facem noi, de ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru batrini fara vechime in munca madiciocan madiciocan Mama mea are 72 de ani, in cartea de munca i-au fost trecuti doar trei ani. In conditiile actuale , viata ei este tot mai grea. Tata bolnav ca si ea, are o ... (vezi toată discuția)