avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Activitate de voluntariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Activitate de voluntariat

Buna ziua,

Se considera activitatea de voluntariat vechime in munca daca este desfasurata intr-un cabinet de avocat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 11 Februarie 2015
Nu, activitatea de voluntariat nu se poate desfasura intr-un cabinet de avocatura.

Legea 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania
Art. 3
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) voluntariatul reprezinta participarea voluntarului persoana fizica la activitati de interes public desfasurate in folosul altor persoane sau al societatii, organizate de catre persoane juridice de drept public sau de drept privat, fara remuneratie, individual sau in grup;
b) activitatea de interes public reprezinta activitatea desfasurata in domenii precum: arta si cultura, sportul si recreerea, educatia si cercetarea, protectia mediului, sanatatea, asistenta sociala, religia, activismul civic, drepturile omului, ajutorul umanitar si/sau filantropic, dezvoltarea comunitara, dezvoltarea sociala;
c) organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau de drept privat, fara scop lucrativ, care organizeaza si administreaza activitati de voluntariat;
.....
Multumesc pentru raspuns. Legea ia in considerare si contractele existente anterior intrarii sale in vigoare?
Nici anterior Lg. 78/2014, când era in vigoare Lg 195/2001, nu se putea desfasura activitate de voluntariat intr-un cabinet de avocatura.
Am inteles. In cazul in care am avut activitate de voluntariat desfasurata anterior intrarii in vigoare a legii din 2014, aceasta este luata in considerare?
Nu este luata in considerare, intrucat nici vechile prevederi nu reglementau o astfel de posibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate de voluntariat Petre Mihaela Petre Mihaela Sunt asistenta medicala și urmează sa mă pensioneze pentru limita de vârsta începând cu data de 1 august 2017 , Întrebarea mea este dacă există suport ... (vezi toată discuția)
Voluntariat elena-f-b elena-f-b Buna ziua, Firma noastra incheie contracte de voluntariat ptr. formare de personal si as vrea sa stiu daca exista o posibilitate legala de a-i obliga cumva ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat beneficiar persoana fizica luticus luticus In legea 78/2014 a voluntariatului se mentioneaza ca si persoanele fizice pot incheia contracte de volkuntariat nu numai ONg urile. In ce conditii si pentru ce ... (vezi toată discuția)