Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
1. Ce valoare are contractul de rezervare? Este posibil ca apoi sa intoarca lucrurile in favoarea lui, iar in antecontract sa specifice altceva? (spre ex. alta suma, suprafata, etc.)?
2. Ce valoare are antecontractul? Exista riscuri daca platesc toata suma la semnarea lui? Exista posibiliatea ca dezvoltatotul sa mai semneze antecontracte si cu alte persoane? Mi s-a spus ca pot solicita un extras de carte funciara...extrasul il primesc dupa semnarea antecontractului?
3. Cum aflu daca terenul este sau nu ipotecat?
4. Mi s-a spus ca in antecontract nu se poate specifica prezenta locului de parcare, ca mai intai trebuie facuta dezmembrarea. Cine imi garanteaza ca voi beneficia de un loc de parcare din moment ce nu exista o clauza care sa specifice acest lucru?
5. Dezvoltatorul colaboreaza cu notarul lui si nu doreste sub nici o forma sa colaboreze cu un notar ales de mine. Este posibil sa se fereasca de anumite clauze care ar putea fi trecute in contract?
6. Ce alte riscuri apar si cum pot fi evitate?
~ final discuție ~