avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de ramura

Buna dimineata,

va rog sa ma ajutati cu CCM la nivel de ramura comert. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 15 Iunie 2009
Faceti o sesizare in scris, cu confirmare de primire catre ITM, insa nu aveti de ce sa solicitati copie dupa CCM. Acestia nu au evidenta acestora, iar dvs il aveti. In acea sesizare reclamati angajatorul ca nu va acorda salariile compensatorii prevazute de art. 76 din CCM la nivelul ramurii comert. De ce doriti o copie dupa contractul individual?
Contestatia impotriva deciziei de concediere e cu totul altceva, se face la tribunal cand doriti sa contestati concedierea dispusa de angajator. Insa aici nu este cazul, din ce am inteles doriti acei bani doar.
De la primirea sesizarii, cei de la ITM ar trebui sa va raspunda in termen de 30 de zile. Daca nici asa nu se rezolva, va adresati cu cerere de chemare in judecata la tribunalul pe raza caruia domiciliati. Aveti termen 3 ani de la data incetarii contractului pentru a cere drepturile banesti neacordate de angajator.

Inspectoratul Teritorial de Muncă ITM Neamţ
Str. Dr. Gheorghe Iacomi, nr. 8,
Piatra-Neamţ, 610150, Judeţul Neamţ
Tel.: 0233-211096, fax: 0233-219608
multumesc mult! in ceea ce priveste CCM : am doar ce mi-ati trimis d-voastra. cineva spunea ca in cazul in care au intervenit modificari in contract, as putea afla de la ITM Neamt.E bine ca pot cere salariul chiar daca au trecut cele 30 de zilei! Contestare nu are rost sa fac. Nu vreau sa ma intorc . Si nu cred ca are rost sa ii dau in judecata ptr descriminare sau sa cer daune ptr.ca m-am imbolnavit la ei, desi..Nu stiu daca se merita! Multumesc ptr tot!! O zi frumoasa va doresc!!!
Nu au intervenit modificari pentru CCM la nivel de ramura. Ceea ce v-am trimis eu este perfect valabil.
Actele aditionale pentru aceste contracte la nivel de ramura se inregistreaza la MMFPS si se publica in Monitorul Oficial, insa ITM nu are evidenta acestora. Probabil persoana respectiva se referea la CCM la nivel de unitate, care se inregistreaza la DMPS judeteana.
Posibil. Multumesc ptr.tot!
revin cu noutati! am primit pana la urma 3 salarii, nu doua ! acum mi-am verificat contul!! deci...totul e sa lupti ptr. dreptul tau!! o zi frumoasa va doresc !:hugall:

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii daniela20 daniela20 Puteti sa-mi spuneti codul caen 4791 unde se incadreaza?La productie ,comert,etc?Si daca firma care are acest cod este obligata la plati compensatorii?In ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv ramura comert ContSters74221 ContSters74221 cate salrii compensatorii sunt indreptatiti sa primeasca ,salariatii concediati colectiv din ramura comert? care este articolul din contract? (vezi toată discuția)