avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Am o mare nedumerire cu privire la intoarcerea din postnatal. Am tot sunat la locul de munca pt ca as vrea sa revin,dar primesc de fiecare data raspunsuri negative cum ar fi:postul meu s a ocupat inca din ziua in care am intrat in concediu medical(la 6 luni de sarcina in iunie 2013),de atunci imi spune ca nu ma mai primeste si sa mi caut in alta parte(eu lucrez in functia de cosmeticiana intr un salon de infrumusetare). Cum e posibil sa fiu data la o parte si sa nu ma primeasca la serviciu? In noiembrie pe 5 se termina postnatalul din care o luna ar trebui sa stea sotul acasa,iar mie imi va trebui adeverinta precum ca m am intors la serviciu. Ce pot face in situatia asta? O proaspata mamica sta acum si cauta in ziare loc de munca? Mai nou imi inchide tel si imi spune sa nu mai deranzej....ce pot face ? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:14, 11 Februarie 2015
Mergeti la servici ceretile hartie scrisa ca nu vor sa va primeasca si apoi la itm. Eu am patit la fel si in urma reclamatiei a fost obligat patronul sa ma tina la servici inca 6luni dupa care ma dat in somaj. Este dreptul tau fa ceeea ce trebuie. Nu va lasati dusa de nas de patron, nu semnati nimic, nu va dati demisia, pierdeti orice drept daca demisionati
Chiar daca nu vrea sa va dea nimic la mana mergeti si faceti reclamatie la itm cu situatia care o aveti, mergeti cat mai urgent
1. - Dvs. nu sunteti in concediu postnatal ci in concediu crestere copil (CCC).
- Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.
- Pe postul dvs. angajatorul putea angaja o alta persoana numai cu CIM pe perioada determinata, pana reveneati dvs. din CCC.

2. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.

3. Timp de 6 luni nu puteti fi concediata.

4. Daca angajatorul refuza sa va reprimeasca faceti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua somaj dupa ccc? C.Geta C.Geta Dupa incetarea ccc pot beneficia de somaj? Patronul nu doreste angajati cu obligatii iar eu nu as dori sa mai colaboram. Poate sa imi inceteze cm cu drept de ... (vezi toată discuția)
Revenire la locul de munca din ccc DanutSandel DanutSandel Buna ziua,dupa terminarea prenatalului de doi ani angajatorul este obligat sa ma primeasca inapoi la servici?Multumesc (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediul de crestere a copilului kmi20 kmi20 Am lucrat intr-un laborator de analize particular ca si biolog,am ramas in concediu de crestere a copilului pana la 3 ani.Acum dupa ce am facut cererea de ... (vezi toată discuția)