avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA ABONAMENT LUNAR LIFT SI INTERFON
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA ABONAMENT LUNAR LIFT SI INTERFON

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca plata abonamentelor lunare la ascensor si interfon se platesc conform cotei parti sau pe nr de persoane. Am citit art 44/legea 230/2007, dar vreau sa fie cat mai clar deoarece aici se poate interpreta (nu este vorba de reparatii sau intretinere, ci pur si simplu folosirea, exploatarea lor). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:31, 12 Septembrie 2020
Pai folosirea unei instalatii duce la uzarea acesteea, deci, daca este cazul, aceasta trebuie reparata.

Legea este f. clara in acest sens.
Intretinera liftului se plateste pe cote parti indivize. Interfonul se plateste in mod egal de fiecare apartament, se considera ca fiecare are un aparat in apartament.
Asadar, nu dupa numarul de persoane, nu dupa cota parte indivize ci sume egale pe fiecare apartament. Fireste, daca blocul are mai multe scari iar furnizorul precizeaza suma pe fiecare scara, suma va fi egala pe apartament si scara.
Pe o scara vom avea o suma, pe alta scara putem avea o alta suma.
Deci, folosirea liftului se plateste conform cotei parti, sa inteleg? Intretinerea e clar, platesc toti, dar folosirea!!! Este vorba de cei de la parter si etajul 1. In lege spune ca pot fi scutiti de la plata curentului pe care il consuma liftul, dar avem doar un contor pe scara.
Asa este, legea spune: pot; ce trebuie sa faceti? Sa hotarati in AG a proprietarilor acest lucru. Daca va puneti si un al doi-lea contor (pe iluminat), atunci calculele vor fi f. simple.
Cred ca v-ati clarificat!
Am inteles, dar adunarea generala a votat plata abonamentului liftului pe nr de personae (exceptand parterul si etajul 1) si toata lumea sa plateasca energia electrica. Este legal? Va multumesc inca o data!

Alte discuții în legătură

Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intretinere apartament nelocuit lucystoian lucystoian Sunt plecat din tara. Apartamentul este nelocuit. Este situat la etaj1 intr-un bloc cu 10 etaje. Cheltuielile de intretinere lunare (exemplu, luna februarie) ... (vezi toată discuția)
Cum se distribuie costurile înlocuirii unui lift, și cum se împart cheltuielile în funcție de etaj? vasilica_f vasilica_f Buna ziua, La înlocuirea unui lift pe o scara a unui bloc de locuințe cum se distribuie costurile? Normal ar fi ca costurile sa se împartă pe numărul de ... (vezi toată discuția)