avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recuperare bani din contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recuperare bani din contract de imprumut

in 2013 am facut un contract de imprumut (pe un an) cu o pers fizica cu virament suma prim banca. nu am primit inca banii.
contractul nu este prin notar. va rog mult sa imi spuneti daca imi mai pot recupera banii si cum .
multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:00, 11 Februarie 2015
Ordonanta de plata este reglementata de prevederile art.1013-1024 NCPC.Procedura ordonantei de plata se aplica numai in cazul creantelor certe,lichide si exigibile,adica,trebuiesc indeplinite cumulativ conditiile prevazute de art.662 alin.2-4 NCPC.
Art.1014(1) NCPC Comunicarea somatiei.[/b]"Creditorul ii va comunica debitorului, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin scrisoare recomandata, cu continut declarat si confirmare de primire,o somatie,prin care ii va pune in vedere sa plateasca suma datorata in termen de 15 zile de la primirea acesteia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta de plata! Raul111 Raul111 In cazul unei asociatii de utilitate publica, care functioneaza in baza O.U.G 26/2000,in cazul in care membrii cu drepturi depline nu-si respecta obligatiile ... (vezi toată discuția)
og 5/2001 , somatia de plata - se mai aplica? flory1 flory1 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se mai poate introducere cerere de somatie de plata, in baza OG 5/2001 si respectiv art 119/2007 potrivit noului cod ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante mroby mroby Buna tuturor, Sunt proaspat angajat ca si consilier juridic, la inceput de drum cum ar venii. As avea nevoie de putin ajutor, in ideea in care am de recuprat ... (vezi toată discuția)