avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Buna Ziua
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Buna Ziua

Ma numesc Ionut si vreau sa dau la facultatea de drept, vreau sa ajung avocat sau procuror imi puteti spune care sunt etapele pentru a ajunge?
Va multumesc, respectuos
Cel mai recent răspuns: ContSters42058 , utilizator 16:02, 14 Iunie 2009
Personal, va incurajez sa va inscrieti la o facultate de drept. Inainte de a vorbi insa despre ceea ce doriti sa deveniti dupa absolvire, trebuie sa stiti ca intr-adevar, etapele nu sunt deloc putine si la inceput , drumul vi se va parea putin cam lung , uneori ceva mai anevoios. Insa, daca veti gasi ca studiul dreptului este ceea ce v-ati dorit , daca va veti simti de la inceput pe taramul potrivit...atunci totu l va fi ok. Veti parcurge anii de studiu, veti studia numeroase ramuri ale dreptului, si cu siguranta veti descoperi care anume va atrage mai mult. Daca va veti simti atrasa in mod special de dreptul penal, s-ar putea sa aveti sansa de a deveni procuror. Pentru aceasta insa , vet ima i avea nevoie de a sustine niste examene si a va continua drumul inca ceva timp...Pentru a deveni avocat, veti putea sustine un examen imediat dupa ce va veti lua diploma de licenta, daca veti fi admis va fi ok, veti urma un stagiu de practica de 2 ani, sub indrumarea unui maestru...mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru a deveni avocat? Elena14 Elena14 Buna,sunt Elena si am 14 ani.Eu vreau sa ajung avocata si m-ar interesa la ce profil ar trebuii sa dau la liceu pentru a putea ajunge avocata.Multumesc! (vezi toată discuția)
Importnat!!bună ziua! am o mare nelămurire cu privire la viitorul meu ... Mangusta23 Mangusta23 Bună ziua! Am o mare nelămurire cu privire la viitorul meu și as avea nevoie de câteva păreri. După terminarea liceului doresc sa urmez Academia de ... (vezi toată discuția)
Ce sa aleg? magistrat? tatiana.br tatiana.br buna ma numesc tatiana sunt in clasa a 12 a si mam hotarat s urmez o cariera in domenilu juridic...imi place..insa nu stiu ce o sa fac dupaterminarea ... (vezi toată discuția)