avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Decizie ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Decizie ANAF

Buna ziua. In anul 2012 am avut un venit de 168 RON proveniti din vanzarea unei cantitati de fier vechi din gospadaria proprie. In decembrie 2014 am primit de la ANAF o decizie de impunere pe suma de 468 RON reprezentand contributia la CASS pe suma de 8400 RON (eu neavand acest venit).
As dorii sa stiu daca sunt obligata sa platesc aceasta contributie sau pot face ceva sa atac aceasta decizie.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 21:52, 11 Februarie 2015
Puteti sa o contestati in instanta.
Intai faceti plangere prealabila la ANAF. Veti primi raspuns in 30 de zile. Daca nu va multumeste raspunsul, puteti ataca in instanta.
aveti cumva vreun pfa sau ii?
Veniturile obtinute din valorificarea metalelor prin centrele de colectare sint prevazute la art.78 lit.f Cod Fiscal la cap.9 -venituri din alte surse-.

ART. 296^27 Contribuabilii
(1) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate se datorează şi de către persoanele care realizează venituri din:
e) alte surse, astfel cum sunt prevăzute la art. 78.
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

(3) Persoanele care realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la alin. (1) plătesc contribuţia asupra tuturor acestor venituri. Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.

Daca nu ati obtinut veniturile mentionate la al (2) va trebui sa achitati suma comunicata de ANAF , conform al.(3).
In lege nu este prevazut un prag minim al venitului care atrage si contributia la sanatate ci doar un nivel minim al contributiei.

In opinia mea puteti sa faceti contestatie dar cred ca va trebui sa platiti.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pentru stabilirea cass 630 dorinsilviuonea dorinsilviuonea daca am indemnizatie de handicap de 234 lei fara alta sursa de venit,de ce mi-a venit hartie de la ANAF sa platesc 468 lei pe 2012? (vezi toată discuția)
Plata cass-ului pentru dividende eficienthr eficienthr Am un SRL la care sunt unicul asociat. Pana acum nu am stiu ca pot avea si calitatea de salariat in cadrul firmei mele. Eu, ca persoana fizica, am incheiat cu ... (vezi toată discuția)
Calcul cass la veniturile din inchiriere renatodorian renatodorian .Care este cuantumul CASS aplicat la veniturile din chirii? se aplica la venitul brut sau la cel impozat cu 16% ? toata lumea va plati acest cass sau doar cei ... (vezi toată discuția)