avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Trecerea de la sistem de apa contorizat la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Trecerea de la sistem de apa contorizat la pausal

Buna ziua,

Daca un bloc este contorizat (exista apometre la apa calda si rece) poate sa renunte la acestea? In ce conditii?
O parte din proprietari vor sa renunte, altii nu. Problemele au aparut ca sunt pierderi de apa si nu iese indexul total cu suma indexurilor de la apartamente.

Merci frumos de orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:14, 20 Februarie 2015
Ca sunt diferente asta o stim, este valabil in majoritatea condominiilor, dar aveti o unitate de masura, apometrele va ajuta sa vedeti consumul cat mai aproape de realitate, dar cand o sa renuntati la acestea si treceti la pausal, sa repartizati pe numarul de persoane declarat atunci o sa vedeti discutii, vor locui 5 persoane si declara 2, sau deschid robinetul pe 1 a lunii si uita sa il mai inchida, o sa creasca consumul si atunci o sa vedeti harababura in bloc si scandal.
Cel mai bine ar fi verificarea tuturor apometrelor si sigilarea lor, verificarea tuturor garniturilor de la bazinele de la wc, verificarea masinilor de spalat sa nu fie prinse inainte de apometre, etc.
La rezervorul toaletei o garnitura neetansa la rezervorul WC poate determina chiar si o pierdere de 20 l/ora. Contorul de clasa B din apartament nu-l inregistreaza (deoarece porneste de la 30 l/ora), dar contorul general de clasa C (cu un debit de pornire de 15 l/ora) va inregistra intr-o luna urmatorul consum: 20 l/ora x 24 ore/zi x 30 zile/luna = 14,4 m3/luna", ne-a declarat ing. Ilie Vlaicu, managerul Aquatim.
Apometre de calitate indoielnica "Apometrele de bransament au clasa de exactitate C, de precizie inalta, iar apometrele de apartament sunt, de regula, de clasa A sau B, mai accesibile ca pret, dar de exactitate mai mica. Contorul de clasa A este conceput si garantat de catre constructor pentru a "porni" inregistrarea de la un debit de 60l/ora, cel de clasa B de la 30 l/ora, in timp ce contorul de clasa C, are un debit de pornire la 15 l/ora.

Multumesc de raspunsuri.

E legal sa fac tabel cu semnaturi pt a numara majoritatea doritorilor?
Sedintele de bloc se termina cu scandal si oamenii s-au cam plictisit de sedinte care nu duc la nimic.
Nu vad care este problema ca dumneavostra personal sa renuntati la contorizare.
Faceti o cerere in acest sens si treceti pe pausal.
Atentie: veti vedea ce sume va vor trece atunci ...
eu nu vreau. Sunt cativa care vor si la ultima sedinta s-a votat dar nu de catre majoritatea si din pacate nu s-a scris nicaieri cati au votat. Pentru ca nu s-a scris nicaieri nr de oameni care au votat, acum se fac presiuni sa se treaca toata lumea la pausal o perioada. Mai sunt si cei care au lipsit de la sedinta.

Problema mea este: cum gestionez situatia legal? si fara sedinta ...ca nu or sa vina mai multi de 2-3.
Faceti un tabel cu numar apartament, nume proprietar si alte doua rubrici - NU si DA.
Pe aceasta lista, in cap scrieti un text sin care sa reiasa pentru ce solicitati semnatura. De exemplu "Repartizarea consumului de apa la pausal in functie de numarul de persoane si renuntarea la repartizarea consumului de apa dupa indicatiile apometrelor ".

Mergeti cu tabelul din usa-n usa si obtineti semnatura proprietarilor pe una din coloane, ori pe NU, ori pe DA.
La sfarsit numarati semnaturile si faceti asa cum vrea majoritatea de 50% +1.

In caz ca sunt mai multi cu DA atentionati-i sa nu-si scoata apometrele de pe instalatie ca, in cazul in care se vor lamuri ca au facut o prostie, sa puteti reveni la sistemul repartizarii dupa apometre.

Alte discuții în legătură

Administratorul si presedintele de bloc monteaza in mod fraudulos apometre cu unde radio ContSters346864 ContSters346864 Buna seara, Presedintele si administratorul de bloc au dispus montarea apometrelor cu unde radio fraudulos deoarece nu au convocat o adunare generala ... (vezi toată discuția)
Apa la pausal brgp123 brgp123 Buna ziua, Am marea rugaminte sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema: In scara unde locuiesc nu exista absolut nici un proprietar fara apometru - ... (vezi toată discuția)
Hotarari ale adunarii generale SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! 1 S-a votat in adunarea generala ca daca un locatar refuza sa primeasca in locuinta sa reprezentantii asociatiei pentru a se citi indexul de la ... (vezi toată discuția)