avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa la pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa la pausal

Buna ziua,

Am marea rugaminte sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema:
In scara unde locuiesc nu exista absolut nici un proprietar fara apometru - mai putin ghena unde se refuza instalarea unui asemenea aparat si unde exista doar consum de apa rece - cu toate acestea ne este trecuta atat apa rece cat si apa calda la pausal. Nu ar fi nici o problema daca apa la pausal ar fi undeva la 8-10 mc de apa rece dar, facand un calcul scurt a ceea ce reprezinta suma de plata pentru apa rece pausal se observa ca jumatate din suma pe consum individual este pausal - sa spunem ca am de plata pe consum individual 40 de lei, la pausal am de plata 20 lei, acelasi raport este si la apa calda.
Oare ce pierderi pot exista de la subsolul blocului unde avem instalate contoare pana la fiecare apartament in parte?
La plata apei pausal platesc doar cei care nu au centrala termica instalata sau trebuie sa participe absolut toti proprietarii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:14, 25 Martie 2009
Apa s-a scumpit mult si sigur ca se observa imediat o pierdere, o avarie si va afecteaza. Dar intrebati administratorul de ce aveti asemenea diferente de apa trecute pausal si cum este acest pausal pe persoane, pe suprafata, egal pe fiecare apartamen, ca sa va lamuriti. Sau contestati in scris la presedinte suma si cereti explicatii.
Asociatiile in cadrul comitetului sau in adunarea generala pot sa decida sau sa hotarasca anumite modalitati de repartizare a pierderilor de apa. Intrebati cum s-a hotarat la dv.
La plata pierderilor, a diferentelor dintre apometrul general si suma apometrelor individuale la apa rece ar trebui sa contribuie toti proprietarii indiferent ca au sau nu centrala proprie. Dar modul de repartizare trebuie sa-l vedeti.
Un exemplu de repartizare a costurilor cu apa gasiti pe forumul nostru
[ link extern ]
Multumesc mult de raspuns.
Intrebari am pus dar n-are cine sa ma lamureasca exact iar presedintele e un fel de papitoi, de dragul de a fi.
daca adunarile hotarasc repartitia pierderilor..la ce mai este buna legea? dle
proprietaru a scris:

daca adunarile hotarasc repartitia pierderilor..la ce mai este buna legea? dle

Legea da dreptul adunarii generale sau comitetului sa hotarasca sau sa decida cum se face repartizarea pierderilor.
Daca legea ar interzice acest lucru ar trebui sa vina cu precizarea , cu articolul unde sa se spuna concret cum se repartizeaza diferentele de apa, pierderile, sustragerile, etc. Ori in practica sunt cazuri particulare foarte diferite de la asociatie la asociatie, de la furnizor la furnizor, de la oras la oras si de aceea legea ne da un cadru general in care sa ne organizam si administram.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre pierderile de acm(apa calda menajera)... ndan57 ndan57 :sorry:firesc este sa nu se impute si celor cu CT si chiar celor debransati de la sistemul centralizat. In cadrul asociatiei o persoana care implemenreaza un ... (vezi toată discuția)
Montare apometre annesis annesis Buna ziua, La noi in bloc nu sunt montate apometre si consumul este pe nr de persoane, ceea ce ma dezavantajeaza. Cum pot face ca sa montez apometre si sa ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la sistem de apa contorizat la pausal mihaela_2013 mihaela_2013 Buna ziua, Daca un bloc este contorizat (exista apometre la apa calda si rece) poate sa renunte la acestea? In ce conditii? O parte din proprietari vor sa ... (vezi toată discuția)