avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... De unde pot face rost de acest act?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

De unde pot face rost de acest act?

Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l dea. Eu am duplicat eliberat de notar conform cu originalul, dar eu nu vreau nici duplicat nici copie legalizata, vreau un certificat identic cu originalul...de unde pot face rost de acest act? Va multumesc mult de tot.
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 14:31, 15 Iunie 2009
Puteti solicita o copie legalizata a certificatului de la arhiva notariatelor publice. In cazul in care certificatul este anterior anului 1995, trebuie sa va adresati arhivelor fostelor notariate de stat
Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor tine loc de act original autentic si nu aveti de ce sa solicitati originalul acelui certificat. Daca d-voastra si sora d-voastra sunteti unice mostenitoare, ca sa nu mai aveti situatii in care sa va solicite originalul, va sfatuiesc sa faceti intabularea imobilului. Odata ce faceti intabularea , cu un extras de Carte Funciara de Informare si copia legalizata dupa certificatul de mostenitor puteti oricand dovedi ca imobilul nu a fost vandut si ca este in continuare in proprietatea d-voastra si a surorii d-voastra. :yes:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sper sa fiu ajutata de data asta, va multumesc! simoneangel simoneangel Am pus o intrebare dar se pare ca n-am pus-o bine. Nici unul dintre cei care mi-au raspuns nu au inteles ce vreau eu de fapt. Vreau sa imi fac o noua CARTE DE ... (vezi toată discuția)
Problema cu actele de proprietate: pentru dezbaterea succesiunii, intabulare voi avea nevoie de titlul de proprietate teren in original sau in copie legalizata? Vranceanud Vranceanud As avea si eu o intrebare. Bunica mea este propriuetara in indiviziune pe un teren agricol, cf legii 18, si detine o copie legalizata de pe acest titlu de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin un duplicat dupa actul de proprietate ddaria_2008 ddaria_2008 Buna ziua, sunt casatorita si despartita in fapt, am un imobil dar actele au ramas la sot si nu imi pot face buletin de identitate care urmeaza sa expire, nu ... (vezi toată discuția)