avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza termenul pentru a invoca ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza termenul pentru a invoca tardivitatea introducerii apelului?

Buna ziua,
Proces pentru contestarea unei decizii de sanctionare.
Daca hotararea tribunalului s-a comunicat paratei pe 12 ianuarie iar termenul pentru declararea apelului este de 10 zile, in ce zi se implineste termenul de apel pe 22 ianuarie sau 23 ianuarie?
Apelul paratei a fost inregistrat la Curtea de Apel pe data de 23 ianuarie si nu stiu daca pot invoca exceptia intoducerii tardive a apelului cu 1 zi.
Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:39, 13 Februarie 2015
Nu se iau in calcul prima si ultima zi, adica 12 si 23. Pe 23 este declarant in termen. Nu este tardiv.
Nu se ia in calcul ziua in care a fost comunicata hotararea, termenul curge incepand din ziua urmatoare. Oricum, numarati zi cu zi si veti vedea ca data de 23 este a unsprezecea zi. Vedeti daca nu cumva dvs. ati primit hotararea pe 12 iar partea cealalta pe 13, situatie in care data de 23 ar fi a zecea zi de la primirea actului.
Multumesc. Credeam ca nu se ia in calcul prima zi pe 12 ianuarie cand parata a primit hotararea si ultima zi 22 ianuarie cand este cea de-a 10 zi din termenul de apel, si atunci dupa parerea mea ziua de 23 ianuarie era iesita din termen, adica a unsprezecea zi.

Si eu si parata am primit hotararea in aceeasi zi pe 12 ianuarie.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Apelul este declarat în termen. 23 ianuarie era ultima zi în care putea fi depus la instanță sau trimis cu poșta. Dvs. puteți invoca excepția tardivității, dar ea va fi respinsă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen ... Cami2014 Cami2014 Instanța de fond a pronunțat hotărărea și a stabilit termen de 10 zile pentru declararea apelului, Hotărârea mi-a fost comunicată în data de 09 ... (vezi toată discuția)
Apel considerat tardiv? silvian600 silvian600 Buna ziua, In data de 07.04.2016 s-a comunicat hot.jud. din 01.2016 iar cealalta parte a depus apel in 19.04.2016. Prin hotararea emisa am castigat niste ... (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere întampinare n.c.pr.civ EduardRares EduardRares Bună ziua, Am primit de la Judecătorie plicul cu acţiunea pe data de 20 ianuarie (aceeaşi fiind şi data de pe ştampilă), punându-mi-se în vedere să ... (vezi toată discuția)