avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatie furt nefondata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatie furt nefondata

Buna ziua,
Stau intr-o camera de camin cu inca o persoana. Acea persoana ma acuza ca i-am furat banii din portofel si a facut plangere la administratie. Problema e ca in momentul in care ea a sesizat lipsa banilor eu am spus sa ii caute si sa urmareasca pe camerele de filmat de pe hol sa vada daca a intrat cineva in camera, dar nu i-am dat importanta stiind ca nu am pus mana pe lucrurile ei. Dupa doua saptamani aceasta ma acuza ca i-am furat si am aflat asta de la administratie. Eu am stat ani de zile prin camine si nu am avut probleme de genul. Iar asemenea acuzatii imi afecteaza destul de tare imaginea, mai ales ca sunt la inceput de drum si vreau sa imi construiesc o cariera. As vrea sa stiu ce este de facut in aceasta situatie? As putea sa o dau in judecata?
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
T_adela, utilizator
Daca inca nu a depus nici o plangere la politie, puteti sa stati linistit, si chiar daca o va depune politia o va cerceta iar in cazul in care spusele dumneavoastra se adeveresc in sensul ca nu sunteti vinovat de savarsirea acestei infractiuni abia atunci puteti sa o actionati in instanta pentru despagubiri
Va multumesc pentru raspuns! Problema e ca ea continua sa spuna ca tot ii lipsesc lucruri. Dar ma termina psihic, am vorbit cu ea numai cu martori, si am incercat sa fiu impaciuitoare. Dar indiferent de argumentul adus ea continua sa imi denigreze imaginea, spunand ca nu am furat pana acum pentru ca erau oamenii vigileti. Cei din conducere ma cunosc si stiu ca nu am creat asemenea probleme.
Incercati sa rezolvati problema amiabil sau sa o ignorati efectiv, nu cred ca sunteti dispusa sa suportati costurile si stresul unui eventual proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie calomnioasa mariomarginean mariomarginean Buna, astazi am fost acuzat de catre un tip ca ia-si fi furat telefonul, toata faza s-a intamplat la un bazin de inot unde tipul respectiv avea dulapul sub al ... (vezi toată discuția)
Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)
Furt colega camera - existenta infractiunii, consecinte alinamaria10 alinamaria10 intr-o situatie in care cineva este acuzat de insusire de bunuri ale unei colege de camera (fiind intr-un camin studentesc), dar reclamanta nu a depus plangere ... (vezi toată discuția)