avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda primarie pentru schimbare material invelitoare acoperis

Buna ziua,

De curand am fost nevoit datorita degradarii survenite in timp(aprox 30 de ani de la data montarii) sa schimb invelitoarea acoperisului imobilului proprietate personala situat in Buzau din tigla ceramica in tigla metalica. In urma acestei operatiuni un vecin m-a reclamat la Primarie care mi-a aplicat o amenda contraventionala in cuantum de 1000 de ron pentru incalcarea dispozitiilor legii nr 50/1991 privind obligatia obtinerii autorizatiei de construire.
Mentionez ca nu s-a schimbat structura de rezistenta si forma acoperisului ci doar materialul din care este confectionat. Am contestat decizia primariei in instanta raportandu-ma la articolul 11 din legea mai sus-mentionata care precizeaza exceptiile de la obligativitatea obtinerii acestei autorizatii:

(1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta si/sau aspectul arhitectural al constructiilor:
a)reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;

Din analiza personala asupra textului de lege + consultarea unui avocat eu am inteles ca obligatia de a obtine autorizatia survine doar in cazul in care se intrunesc cumulativ atat conditia schimbarii materialului cat si a formei acoperisului, lucru ce nu s-a intamplat in cazul meu.

Nu am primit inca motivarea primei instante, insa as dori sa stie care este parerea dumnevoastra despre acest caz si daca un recurs este indreptatit sau nu.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
raz, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:38, 12 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost sanctionat legal. Nicio instanta nu va interpreta textul in maniera in care o faceti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. locuiesc intrun bloc, care are 12 apartamente, 3 pe ... kssz kssz Buna ziua. Locuiesc intrun bloc, la care acoperisul este de tip casa, adica grinzi, si tigle ceramice, care este intro stare FF proatsa... Sa presupunem ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- autorizatie schimbare tigla Mirela7701 Mirela7701 Vreau sa înlocuiesc țigla cu tabla. Se cere autorizație? Cât costă? (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis buzoiu cristina buzoiu cristina locuiesc in Brasov,Centrul vechi,si as dori sa imi repar acoperisul deoarece imi ploua in casa.Abia acum am facut rost de bani si cine sa il repare,dar ... (vezi toată discuția)