avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme credit pe firma
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme credit pe firma

Buna ziua,am un credit pe firma de 30000 ron la brd ,fara nici o garantie,care se reinoieste la fiecare an iar lunar plateam doar o dobanda la aceasta suma.problema este ca anul acesta sau schimbat politicile de creditare iar acestia nu imi mai accepta creditul decat cu o garantie (casa sau masina) .am discutat cu ei mai multe variante de a plati lunar pe 3 ani chiar si un an dar nu au acceptat .as vrea sa stiu si eu ce se intampla daca vreau sa vand societatea iar crediul este in impas nu este prelungit.il vor contacta pe noul administrator sau inca vor mai avea pretentii si de la mine?
Cel mai recent răspuns: Amza Monica , Avocat 15:05, 15 Iunie 2009
In mod normal , inainte de a "vinde societatea" o sa discutati cu cei de la banca .Fiecare banca are politica sa si nu stiu in ce conditii vor accepta ca noul Administrator sa preia si creditul existent.daca cei de la banca vor accepta , Dmv va trebui sa aveti mare atentiein momentul tranzactiei sau cesionarii actiunilor si sa specificati ca nu mai sunteti raspunzator in cazul in care noul Administrator nu plateste creditil(din motive ce nu mai tin de Dmv?)
Mult succes ,
Ati semnat vreun contract de garantie reala mobiliara pe partile sociale (detinute de asociati in societate ) cu BRD-ul? Daca nu , puteti cesiona partile sociale fara vreo alta formalitate. Daca DA, atunci aveti nevoie de acordul expres exprimat in scris de BRD si de radierea inscrierii acestei garantii la ARHIVA DE GARANTII REALE MOBILIARE. Daca cesionati fara acest acord, atunci sunteti raspunzator si pentru neplata ulterioara a ratelor. Daca obtineti aceste acorduri si acte, si specificati in contracut de cesiune ca cesionarul se obliga la plata ratelor de credit corespunzator acestui contract si ca partile admit ca d-voastra sa nu aveti nici o responsabilitate de la data semnarii contractului de cesiune pe viitor pentru orice neindeplinire a acestui contract, atunci sunteti fara probleme.
In ceea ce priveste aducerea in garantie a unui bun imobil sau mobil, va sugerez sa verificati clauzele contractuale din contractul de credit pe care l-ati semnat. De obicei aceasta clauza exista doar in cazul diminuarii valorii activului adus deja ca garantie, pentru a putea fi adusa garantia la acelasi nivel, dar nu in cazul unui credit sau linii de credit fara garantii.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este cesiunea, se poate revoca? alexberi alexberi O firma vrea sa cesioneze drepturile asupra unor terenuri pentru care are antecontracte de vanzare cumparare. Nu imi e clar ce inseamna cesiunea si cand se ... (vezi toată discuția)
Garanti avalisti-cesiune firma- firma in faliment Bibi2008 Bibi2008 Buna ziua! In 2008 sotul meu a contractat pe firma o linie de credit de la o banca, m-au obligat si pe mine sa semnez un BO per aval, fara protest sicu ... (vezi toată discuția)
Cesionare ! ajutor ! algora algora Cum spuneam si ieri, anul trecut am cesionat o firma cu mai multe credite la banci , nu datorii. Totul era la zi pana in momentul cesionarii. Noii asociati au ... (vezi toată discuția)