avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Traducator autorizat- practica pentru studenti
Discuție deschisă în Traduceri

Traducator autorizat- practica pentru studenti

Buna ziua.
Eu sunt traducatolr autorizat, inregistrat la FISC. As putea sa primesc tineri studenti care ar dori sa faca practica? Trebuie sa ma inregistrez undeva?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 13 Februarie 2015
Nu stie nimeni?
Legea nr.258/2007 privind practica elevilor si studentilor:
Art. 3
(1) Organizatorul de practica este unitatea sau institutia de invatamant preuniversitar, respectiv universitar, care desfasoara activitati instructiv-educative si formative.
(2) Partenerul de practica este o societate comerciala, o institutie centrala ori locala sau orice alta persoana juridica ce desfasoara o activitate in corelatie cu specializarile cuprinse in nomenclatorul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si care poate participa la procesul de instruire practica a studentilor si elevilor.

Art. 4
(1) Practica elevilor si studentilor se organizeaza si se desfasoara pe baza unui contract-cadru de colaborare sau a unei conventii, dupa caz, incheiata intre organizator si partenerul de practica.

(2) Unitatile si institutiile de invatamant pot fi organizatoare de practica atat pentru elevii si studentii proprii, cat si pentru cei care provin de la alte unitati si institutii de invatamant.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenti in practica Ramona_Sdz Ramona_Sdz Buna ziua, Daca doriesc sa angajez studentii in practica ,NU pe perioada verii, ci in timpul facultatii care vor lucra sub 8 ore/zi. Ce acte am nevoie pe ... (vezi toată discuția)
Studenti fifi58 fifi58 care sunt formalitatiile pentru a primii doi studenti in practica la un srl -fara plata, si la sf. de practica sa dam o adeverinta ca a efectuat un nr de ore ... (vezi toată discuția)
Studenta facultate asistente medicala arcani arcani Buna ziua. Sunt în anul 3 facultatea de asistente de medicina Timișoara. Doresc sa-mi desfășor activitatea, când voi absolvi facultatea, intr-un cabinet ... (vezi toată discuția)