avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier usor. Vinovatul depune contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier usor. Vinovatul depune contestatie

Buna ziua,

Am urmatoarea speta in care va solicit expertiza. In luna ianuarie s-a petrecut un accident rutier usor, fara victime, in urma caruia s-a completat de catre Brigada de Politie rutiera un proces verbal care desemna vinovata cealalta parte implicata in accident. La accident au participat si martori care au dat declaratii in acest sens. Partea vinovata a mentionat pe procesul verbal ca nu-si recunoaste vina si ca va depune contestatie in termenul legal, refuzand astfel sa inmaneze o copie a politei RCA partii pagubite. In momentul prezentarii partii pagubite la societatea de asigurari, acestia deschid dosarul de dauna, insa nu il despagubesc pe pagubit, motivand ca daca partea vinovata a depus contestatie, trebuie asteptata decizia instantei. Cum putem proceda in acest caz? Avand in vedere ca societatea de asigurare face parte dintre rau-platnicii sistemului (Euro...) si ca agentul de politie care a incheiat PV-ul a mentionat in treacat ca vinovatul ar fi un client vechi al sectiei de politie (fiind implicat in alte astfel de spete), am o banuiala ca se bazeaza pe renuntarea la caz a partii pagubite si neprezentarea avocatilor IJP la instanta... De asemenea, nu am gasit in lege (L 136/1995)/norme (norma 23/2014 emisa de ASF) paragraful care ar face referire la aceasta situatie
Cum procedez in acest caz, in calitate de parte pagubita? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 16:35, 13 Februarie 2015
Daca partea a formulat actiune in instanta,urmeaza sa fiti citat de instanta de judecata care a fost investita cu responsabilitatea solutionarii cauzei,ocazie cu care va veti sustine punctul de vedere
Aveti 2 posibilitati:
1. Fie conform normelor,
Art. 46. - Despăgubirile se stabilesc prin hotărâre judecătorească, în cazul în care:
3. nu se pot trage concluzii cu privire la persoana răspunzătoare de producerea prejudiciului, la cauzele şi împrejurările producerii accidentului, precum şi la cuantumul prejudiciilor produse. (pv verbal este contestat deci la acest moment nu se poate dovedi vinovatia)
- mai precis o chemare in judecata a vinovatului pe baza altor probe de vinovatie;

2.Fie procedati cum v-a sfatuit @ynocentta si asteptati sa va primiti drepturile dupa ce se va dovedi valabilitatea pv prin care se stabileste defenitiv vinovatia.Asiguratorul nu poate proceda la despagubire daca lipseste dovada certa a vinovatiei (este drept ca uneori profita de aceasta posibilitate, invocand-o si cand n-ar trebui! )
Alegeti care ar putea fi varianta cea mai scurta...:-/
Ati mai putea si sa riscati solicitand asiguratorului, plata daunelor sub angajamentul de returnate a sumelor daca in urma procesului, vinovatia definitiva va fi modificata (partial sau integral)
Cea mai sigura cale ar fi fost apelarea la polita CASCO dar sunt convins ca nu o aveti, pentru ca ati fi pomenit de ea!
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare dosar dauna RaDracones RaDracones Buna ziua! Speta: Accident rutier, se intocmeste proces verbal de catre IPJ din care reiese ca soferul de taxi \\"XYZ\\" este vinovat de producerea ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am avut anul trecut un accident rutier fara victime, ... wDanny wDanny Buna ziua! Am avut anul trecut un accident rutier fara victime, vinovatul avand asigurare la Euroins. Vinovatul a facut contestatie impotriva procesului ... (vezi toată discuția)