avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cpntestatie la executare (art.399 al.1) sau actiune in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cpntestatie la executare (art.399 al.1) sau actiune in constatare (art.111 cpc) ?

In cazul in care impotriva debitorului nu s-a pornit executarea silita mai bine de 5 ani de cand titlul executoriu putea fi pus in executare , ce cale are acesta la dispozitie pantru a se constata pe cale judecatoreasca ca a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita?
Poate formula contestatia la executare sau actiunea in constatare?
Daca nici una nici alta, atunci cum poate acesta sa obtina o hotarare prin care sa se constate prescris titlul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:45, 15 Iunie 2009
Puteti formula in cuprinsul contestatiei la executare aceasta aparare daca ati primit somatie privind inceperea executarii silite si solicita si suspendarea executarii silite fiind exonerat de la plata cautiunii dat fiind ca este vorba despre o creanta bugetara.
Tocmai am spus: impotriva debitorului nu s-a pornit executarea silita!
Nu este vorba despre o creanta bugetara!
Este vorba despre un titlu executoriu care se prescrie in termen de 3 ani da cand creditorul are dreptul de a cere executarea silita!

Ma intereseaza calea procedurala...temeiul de drept, prin care debitorul poate cere instantei sa se constate ca a intervenit prescriptia executarii silite.

Repet: nu exista executare silita inceputa impotriva debitorului...nu exeista acte de executare care sa le contesta! El vrea doar sa se constate ca creditorul nu mai are posibilitatea de a cere executarea silita impotriva sa!
o asemenea cerere pare lipsita de interes.
Lipsita de interes?
Pai..debitorul are o ipoteca inscrisa la CF!
Ca sa se poate radia de la CF trebuie o hotarare jud. prin care instanta sa constate ca a intervenit prescriptia dr. de a cere ex. sil!

De aia intreb, care este calea prin care se poate obtine o constatare a prescriptiei pentru a se poate apoi radia ipoteca ?
Vorbesc despre o ipoteca legala..luata in cursul judecatii unui dosar penal.
Actiune in constatare.

Alte discuții în legătură

Actiune in constatare sau contestatie la executare? sau....? ContSters40598 ContSters40598 Executare silita inceputa si desfiintata prin constatarea perimarii. Intre timp a intervenit si prescriptia executarii silite. Debitorul avand interesul ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare ? Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Avem o executare silita inceputa in anul 2003 - titlul este obtinut in april.2002, investirea cu formula ex.in ian.2003 - . Dupa luptele seculare ale ... (vezi toată discuția)
Radiere somatie danpop2012 danpop2012 Cine constata prescriptia dreptului de a cere executarea silta in cazul unei executarii unui contract de imprumut intre doua persoane fizice intocmit in mai ... (vezi toată discuția)