avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingrijire copil - cum se calculeaza suma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingrijire copil - cum se calculeaza suma

Buna ziua,

In legatura cu cei de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4000 lei pt mamici, ce se intampla cu programatorii care beneficiaza de deducerea de impozit deci au un net mai mare pt ca se adauga si impozitul ?
Se calculeaza si acesta ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 21:55, 19 Iunie 2009
Pentru PFA eu stiu asa :

Total incasari = venit brut
Venit brut - cheltuieli = venit impozabil
Venit impozabil - impozit pe venit = venit net
Deci 85% din acest venit net.

Cineva care cunoaste mai bine poate infirma sau confirma spusele mele.
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
Kitte, utilizator
Va spun eu cum se calculeaza si va dau si exemplul meu.
Am avut un PFA iar suma venitului net realizat a fost de 16200 lei din acesta se impoziteaza 16% dupa care se imparte la 12 luni si se inmulteste cu 85% dind o suma de 964 lei , cei de la indemniyatii mi/au dat 875lei, nu stiu cum le-a iest aceasta suma nu am primit acasa nici o deciyie, dar ideea e ca eu dupa aceasta suma mai platesc inca o data impozit de 16 % la finante.
Nu inteleg logica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere copil anamariap28 anamariap28 Buna ziua Va rog respectos sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare:care va fi valoarea indemnizatiei pt crestere copil la un salariu brut de 1150 lei brut ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil alina1979 alina1979 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil,85% din media veniturilor brute sau nete? (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil. cum se calculează când mama are mai multe contracte individuale de muncă? Ionela99999 Ionela99999 Buna ziua ! Daca am mai multe contracte de munca , dintre care unul pe 8 ore, unul pe 2 ore si unul pe 1 ora, toate incadrate cu salariul minim, cum se ... (vezi toată discuția)