Va rog sa ma ajutati,cu raspunsurile dumneavoastra,pentru care va multumesc anticipat,raspunsuri referitoare la urmatoarele probleme:
1.Maria,depune in termen legal ,(martie 1991),cerere de reconstituire a proprietatii,in baza Legii 18/1991,cerere inregistrata la Primarie,completata pe formularul special,pus la dispozitie de catre Primarie ,in care mentioneaza ca terenul solicitat,in suprafata de 4 ha,a apartinut sotului dumneaei,decedat inainte de 1989,iar terenul a fost primit de sotul decedat ,de la tatal acestuia,conform Incheierii judecatoresti din 1959,anexata cererii,Incheiere care cuprinde toate parcelele ,cu numar topo,cu suprafata fiecareia si bineinteles,locul unde se afla fiecare.Depune toate actele de stare civila necesare dovedirii calitatii sale, .Depune de asemenea o Declaratie,completata pe un formular pus la dispozitie de Primarie,prin care declara ca solicita 4 ha teren.Maria are trei copii,care nu au depus cereri de reconstituire.Concomitent cu Maria,cumnatul sau Ion,depune in nume personal,cerere inregistrata in termen legal la Primarie,prin care solicita 3 ha de teren,lasate de tatal sau,ca si fratelui =sotul Mariei=,teren ce se regaseste distinct in aceeasi Incheiere legala,din 1959.Socrul Mariei a detinut 7 ha teren,pe care le-a impartit legal,la Judecatorie,copiilor.
In anul 2000,Maria decedeaza.
In anul 2004 se emite un singur titlu de proprietate,pentru o suprafata de 7 ha,avind ca titulari pe Ion si pe cei trei copii ai Mariei.Maria nu figureaza pe titlul de proprietate. Precizez urmatoarele :
-in 1994 se face succesiunea dupa sotul Mariei, doi dintre copiii Mariei renunta in favoarea celui de al treilea,
-in 1996 Maria face contract de intretinere cu cel de al treilea copil,care a devenit si mostenitorul tatalui ,adica al sotului Mariei.
-la rindul mostenitor al defunctului din titlul de proprietate nu scrie nimic
-dupa decesul Mariei,nu s-a depus la dosarul titlului neemis nici o dovada cum ca ar fi decedat
Intrebarile sint :
1.Cum este posibil ca Maria,care s-a conformat legii,nu a primit titlu de proprietate?
2. Nu era normal ca Ion sa primeasca titlu de proprietate pe 3 ha ,cit avea de la tatal sau cu documente si cit a solicitat de fapt si de drept, iar Maria,sotia supravietuitoare a fratelui lui Ion ,sa primeasca alt titlu de proprietate pe 4 ha ,cit a avut legal sotul sau,cu documente de la tatal acestuia,4 ha solicitate de Maria cu documente justificative?
3.De ce s-a emis un singur titlu pe 7 ha =3ha Ion+4 ha fratele ,prin Maria,daca tatal lor,le-a impartit averea in 1959,prin documente legale,valide,autentice?Precizez ca tatal celor doi frati a decedat inaintea sotului Mariei.
4.De ce apar pe titlul de proprietate toti cei trei copii ai Mariei,,tinind cont ca reconstituirea se face doar la cerere si nu au cerut in termen legal,iar succesiunea dupa tatal lor,ii inlatura pe cei doi renuntatori de la orice mostenire actuala sau viitoare,datorita caracterului total al renuntarii,iar renuntarea s-a facut cu mult inainte de emiterea titlului de proprietate?
5.Ce se poate face acum,concret,in scopul corectarii erorilor existente?
Cu speranta ca s-a inteles alambicata situatie prezentata anterior,va multumesc tuturor celor care doriti sa ma ajutati cu raspunsuri care ar putea clarifica starea de fapt,existenta.
Daca sint necesare alte precizari,sau detalieri,le inserez imediat.
Va multumesc pentru intelegere.
Cu respect
Multumesc pentru raspuns.
Ordinea cronologica a evenimentelor :
1. depunere cerere reconstituire =1991
2.succesiune dupa proprietarul terenurilor pina la colectivizare ,tatal decedat = 1994 ,cind
cei 2 copii+mama renunta in favoarea celui de al treilea copil
3. emiterea titlului de proprietate = 2004
In acest caz,singurul acceptant al mostenirii,nu este si singurul indreptatit sa detina terenul reconstituit , pentru care detine titlu din 2004?Trebuie sa mai imparta terenul cu renuntatorii cu declaratie notariala inregistrata in 1994?
Sper ca este clara cronologia.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
@AD8AN
Ati inceput cu stangul, ca altminteri nu-mi explic de ce nu va raspunde niciun specialist!
Voi incerca sa va dezleg si ultima enigma.
La data cand a fost depusa cererea, ea, cererea, a fost depusa de Ion si de X, fratele lui Ion, sotul Mariei, tatal celor trei copii s.a.m.d.
Ei, acum e acum!
In titlul de proprietate emis in 2004 apare numele lui Ion si numele celor trei copii al lui X
Asta inseamna ca pe traseul titlului de proprietate (lung si anevoios!multi au murit fara sa-l vada!) a intervenit cineva/ceva. Cineva nu putea fi decat Maria si/sau copiii, urmasii lui X.
Acum despre ceva.
Acel ceva nu putea fi decat un certificat de mostenitor sau un certificat de calitate de mostenitor.
Dar certificatul de mostenitor, nominal, arata, printre altele si cat din mostenire (si in ce forma, etc) revine mostenitorului acceptant.
Ori numai unul dintre mostenitoi a acceptat succesiunea.
Certificat de calitate de mostenitor puteau obtine toti, chiar daca au acceptat apoi sau nu mostenirea.
Faceti ,,sapaturi" pana la punctul la care am ajuns eu acum si postati.
Sau totul e foarte simplu si ne dezluseste enigma cineva mai priceput.
Nu exclud nici indolenta vreunei loaze de functionar, care se gandea la orice altceva decat cum sa completeze corect titlul de proprietate.
Multumesc pentru raspuns.
Inserez citeva precizari:
1.in 1991 ,Ion depune cerere corecta solicitind 3 ha teren=lotul A primit de la parinti ,prin act autentic ,in 1959 .
2.In 1991,Maria in calitate de sotie supravietuitoare ,depune cerere corecta solicitind 4 ha=lotul B,primit de la parinti,prin act autentic in 1959,de catre sotul sau decedat.Sotul decedat=fratele lui Ion.
3.In 1994 se dezbate succesiunea dupa sotul Mariei .Maria si 2 copii Renunta cu declaratie notariala.Al treilea copil primeste Certificat de Mostenitor, Nu de calitate de mostenitor.
4. In 2004 se emite titlul de proprietate ,pe care apare : Ion si cei 3 copii ai Mariei.Suprafata de teren din titlu = 3+4=7 ha =lotul A+lotul B
Intrebari :
- De ce nu apare Maria pe titlu?
- De ce nu i s-a emis lui Ion titlu separat?
- De ce apar cei 2 copii Renuntatori in 1994,pe titlul din 2004 ?Renuntarea nu este totala,pentru bunuri prezente si viitoare ?
:surrender:
Va multumesc pentru rabdarea de a analiza problema mea ardenta.Va rog ajutati-ma .:surrender:
Cu deosebit respect
Va ajut!
Va sugerez sa mergeti la juristii prefecturii care a eliberat titlul de proprietate si sa-i rugati sa va raspunda.
O puteti face printr-o petitie la care anexati toate actele pe care intelegeti sa va sprijiniti petitia. Actele, in copie!
Succes!
Cu stima,
AD8AN
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc foarte mult .
O sa anexez copiile documentelor justificative unei adrese destinate Prefecturii.
Va multumesc pentru timpul acordat .
Cu deosebita consideratie,
Fond funciar
born_bad
Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata ... (vezi toată discuția)