avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Subordonare biblioteca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Subordonare biblioteca

Buna ziua! Sunt bibliotecar si ieri am aflat ca primarul vrea sa subordoneze biblioteca, casei de cultura pt ca cea care este acolo nu poate avea functia de director, ci de referent principal, din pricina ca are doar un subordonat si jumatate. Cum pot contracara aceasta hotarare? Stiu ca in legea bibliotecilor scrie clar ca biblioteca este subordonata consiliului local si bibliotecii judetene, insa nu stiu daca va tine cont, probabil va da o hot. de consiliu. As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu ceva in plus, ceva care se adauga legii bibliotecilor si o face mai puternica.
Cel mai recent răspuns: LaurPopa , utilizator 20:33, 14 Februarie 2015
Trebuie respectata Legea nr. 334 din 31 mai 2002 privind bibliotecile , chiar daca nu-i convine primarului.

Bibliotecile judetene se organizeaza si functioneaza în toate municipiile resedinta de judet, în subordinea consiliilor judetene.

Bibliotecile comunale se organizeaza si functioneaza în toate centrele de comuna, în subordinea consiliilor locale, si sunt finantate din bugetele acestora.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles ca mai sunt astfel de situatii in tara, de aceea intreb daca mai exista ceva in plus sau orice credeti ca ma poate ajuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
LaurPopa, utilizator
Din cate stiu o astfel de situatie exista in Sebes , insa aici este vorba despre Centrul Cultural “Lucian Blaga” al municipiului Sebeş , care are în alcătuire si Biblioteca Municipală „Lucian Blaga”.

C.L. poate adopta o hotarare in aceste sens, avand in vedere ca si aşezămintele culturale, instituţii publice, se înfiinţează şi funcţionează în subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale sau locale.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Asadar hotararea de consiliu e mai potenta (daca mi se permite exprimarea) decat o lege? Nu pot face nimic in acest sens?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare personalitate juridica biblioteca municipala maragabriel maragabriel Prin hotarare de Consiliu local s-a infiintat un Centru Cultural. Acesta cuprinde in structura sa Biblioteca Municipala (institutie publica de drept public cu ... (vezi toată discuția)
Legea 153/2017 culturarov culturarov Pentru institutii din subordinea consiliului local(case de cultura,biblioteci),pentru care exista grile,cum se salarizeaza?tot cu hotarare de consiliu local? (vezi toată discuția)