avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua, Sunt in somaj si vreau sa ma angajez iar angajatorul imi face carte de munca la patru ore pe perioada determinata de 3 luni. Daca la terminarea acestor trei luni eu nu mai vreau sa prelungesc contractul din diverse motive mai pot beneficia de somaj ?.Cu ce articol trebuie sa-mi inchida angajatorul contractul de munca ca sa pot relua somajul. Stiu ca pe perioada de angajare care este de 3 luni somajul va fi suspendat. Se tine cont la reluarea somajului dupa suspendare de articolul cu care s-a incheiat contractul de munca pe perioada determinata?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:53, 15 Februarie 2015
1. Daca veti incheia un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de 3 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei de somaj care vse va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. La expirarea celor 3 luni CIM inceteaza de drept conform art. 56 (1), lit. i) din Codul muncii.

3. - CIM pe perioada determinata poate fi prelungit numai cu acordul ambelor parti (angajator si salariat).
- Daca dvs. nu mai doriti prelungirea CIM atunci acesta inceteaza de drept si veti primi decizia de incetare a CIM cu care va prezentati la Agentia de Somaj pentru a solicita reluarea in plata a indemnizatiei de somaj (termenul este de 30 de zile calendaristice da la data incetarii CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la somaj speranta1977 speranta1977 Am fost in somaj si m-am angajat pe perioada de o luna. Am suspendat somajul si as dori sa-l reiau de unde am ramas. Pe 11 aprilie imi expira contractul si as ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Intrerupere somaj-perioada determinata agreta agreta Buna ziua! Exista urmatoarea situatie: momentan sunt in somaj si urmeaza sa muncesc cu contract pe perioada determinata-2 saptamnani. Ma intereseaza ce se ... (vezi toată discuția)