avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Anulare casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Anulare casatorie

Se poate anula o casatorie incheiata in urmatoarele conditii: una dintre parti in momentul incheierii casatoriei avea certificat de retard mintal sever, insa medicul de familie a elibearat adeverinta privind starea de sanatate care i-a permis incheierea casatoriei?
Ce se poate face in vederea anularii casatoriei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:45, 15 Februarie 2015
Lipsa discernamantului Art. 299
Este anulabila casatoria incheiata de persoana lipsita vremelnic de discernamant.

Termenul de prescriptie Art. 301
(1) Anularea casatoriei poate fi ceruta in termen de 6 luni.

(3) In cazul nulitatii pentru vicii de consimtamant ori pentru lipsa discernamantului, termenul curge de la data incetarii violentei sau, dupa caz, de la data la care cel interesat a cunoscut dolul, eroarea ori lipsa vremelnica a discernamantului.

Se depune cerere la judecatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort dupa casatorie de convenienta kroftl84 kroftl84 Buna ziua! Numele meu este Calban Alina. Ce sfaturi imi puteti da in urmatoarea problema? Eu m-am casatorit in decembrie 2012 cu un cetatean turc. Am incercat ... (vezi toată discuția)
Anulare casatoriei. DanielaStanescu DanielaStanescu exista vreo modalitate legala prin care sa pot anula casatoria fara ca sa se ajunga la divort? (vezi toată discuția)
Anularea casatoriei - consimtamant viciat lex124 lex124 Considerati ca am motive destul de intemeiate pentru a obtine in instanta anularea casatoriei ? Voi incerca sa detaliez cat pot de mult . M-am casatorit ... (vezi toată discuția)