buna ziua,
am urmatoarea situatie : in noiembrie 2013 mi-a fost suspendat permisul de 2 ori in aceeasi zi , pentru depasirea vitezei. Am mers pe firul invers si mi-am recuperat permisul,dandu-i in judecata. Am pierdut ambele procese ,prin februarie 2014. La unul din ele am facut apel ,care s-a judecat prin octombrie 2014.Dar la celalalt a ramas hotaararea definitiva la 15 zile de la pronuntarea hotararii. Prin septembrie 2014 ,am verificat la Udriste sa vad cum sunt cu permisul si surprinzator ,permisul era valabil,desi trecusera 7 luni de cand pierdusem primul proces. In mod normal ,pentru acea prima suspendare trebuia sa treaca si termenul de suspendare.
un sfat va rog vis-a-vis de obligatia judecatoriei de a trimite hotararile catre politie si de obligatia politiei de a pune in aplicare aceste hotarari .
salut, hai sa-ti spun eu cum o sa fie, am trecut printr-o situatie similara, e adevarat ca este obligatia ta sa predai permisul in 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a instantei, nu vei primi in veci hotararea acasa ptc nu ti-o trimite nimeni deoarece ai pierdut procesul, hotararea va fi primita doar de politia rutiera, numai ca dureaza pana o primesc ei, deci sa revin, politia rutiera cand va primi hotararea o sa-ti trimita acasa o scrisorica prin care te anunta ca incepand cu data de..iti va fi suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de ...cat a fost suspendat initial plus un bonus de 30 zile. eu asa am patit, si fii atent la cutia postala sa nu risti sa fii prins conducand cu permisul suspendat ca o dai in penal.
mai rau o sa fie cu al-2-lea proces, acolo ti se va da suspendarea initiala +30 de zile ptc ti-a fost suspendat permisul in mai putin de 6 luni de la ultima suspendare +30 de zile pt nepredarea in termenul prevazut de lege adica 15 zile.
Legea este clara, in termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut, în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Multi care au fost in situatia dvs, au fost prinsi cu permisul suspendat si s-au ales cu dosar penal, apoi se plang ca nu i-a anuntat nimeni ca au permisul suspendat, mi se pare ca singur va complaceti intr-o situatie in care finalul este previzibil, este alegerea dvs daca nu vreti sa respectati prevederile legale, mai ales ca acum cunoasteti si evenualele consecinte.
Deci nu exista termen de prescriptie a hotararii?
Eu adresa de corespondenta o aveam la avocata,dar si ea si a mutat cabinetul....deci posibilitatea de a primi ceva e nula....
In art 209 spune exact cand intra in vigoare suspendarea,daca nu predai permisul.
Permis conducere
iooandrey
mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile , am facut contestatie si l-am recuperat cu certificatul de grefa.
Intrebarea mea este : ... (vezi toată discuția)