avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua! Am citit postarea d-voastra, dar totusi as avea o nelamurire...Sotul meu a decedat de 1 an si 4 luni, luam pensie de urmas dupa el, eu-sotia si cei 2 copii minori, de 3, respectiv 4 ani. Sotul a mai lucrat pt o perioada de 5,5 luni in Danemarca, cu contract pe Gibraltar (paradis fiscal). Ar putea ajuta acest lucru la marirea pensiei, cat de putin...? Noi luam 350 lei/persoana.
Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ardeleanu , Consilier juridic 21:54, 15 Februarie 2015
Daca a lucrat cu contract de munca poate fi obtinuta dovada ca a cotizat in respectivul sistem de asigurari sociale. Perioada va constitui stagiu de cotizare (vechime in munca). Luati legatura cu fostul angajator si inaintati o cerere in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca Cris1959 Cris1959 Sotul meu nu mai are contract de munca, are 60 ani, o vechime in munca de 33 ani si 9 luni si vrea sa incheie un contract de asigurari sociale pentru pensii ... (vezi toată discuția)
Important: pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, in toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate laur1979 laur1979 in legatura cu articolul de mai jos sant in aceeasi situatie ce ar trebui sa fac si cui sa ma adresez pentru a rezolva si eu cu pensia de boala? Decizia ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas,sot decedat in 1991 aloaurica aloaurica sora mea nascuta in 1964.Vechime in munca 11 ani conditii normale.Sotul a decedat in 1991(nu stiu ce vechime in munca a avut).Intrebare ? Sotia va beneficia ... (vezi toată discuția)