avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime in munca

Sotul meu nu mai are contract de munca, are 60 ani, o vechime in munca de 33 ani si 9 luni si vrea sa incheie un contract de asigurari sociale pentru pensii cu Casa de Pensii.Intrebarea noastra este daca faptul ca ar cotiza ar constitui si vechime in munca sau numai o marire a pensiei .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 24 Iunie 2015
Prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii se completeaza si stagiul de cotizare (vechimea in munca) si, corespunzator, venitul asigurat.
Incheierea unui contract de asigurare cu Casa de Pensii nu confera vechime in munca, ci stagiu de cotizare in sistemul public de penisii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)
Dosar de pensionare SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Am nevoie de un sfat intr-o problema. Ai 61 de ani,( sex masculin) si ai lucrat fara interupere de la 24 de ani, (in acelasi domeniu) acum ai ... (vezi toată discuția)
Dupa terminarea somajului pot incheia un contract de asigurare sociala? brezan brezan Mai am 1 luna si mi se termina somajul. Am 52,4 ani si o vechime in campul muncii de 33 ani. As dori sa cotizez in continuare pana la 35 de ani vechime pt. ... (vezi toată discuția)