avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxa radio
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxa radio

Buna ziua.Ma confrunt cu o problema si v-as ruga sa imi spuneti ce sa fac.Am primit , acum cateva luni , pe adresa firmei mele , o notificare de plata a taxei radio pentru anii in care firma mea a functionat.Din anul 2007 firma este suspendata.
Notificarea este de la o firma care spune ca este angajata de Radiodifuziunea Romana sa recupereze banii.Mentionez ca inca de cand am deschis firma,am cautat sa platesc aceasta taxa,insa nimeni nu a stiut sa imi spuna unde si cat se plateste.
Acum nu stiu daca firma respectiva(care ma someaza sa platesc) este legala sau sunt doar niste impostori,si nu stiu daca sa platesc sau nu.
Daca nu platesc si somatia este legala,ce pot pati eu , ca unic asociat al firmei?Va multumesc aticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 09:57, 17 Iunie 2009
Dar ati fost chemat in judecata pentru acel debit sau e vorba de o notificare din partea societatii de recuperare?
SRR a procedat in toata tara la recuperarea acestor taxe prin angajarea unei firme specializate(Urban?) si va rog sa observati ca suma ceruta este la limita perioadei de prescriptie.
Spuneti ca ati avut firma suspendata? Cred ca ati putea sa va faceti o aparare pe acest motiv in cazul in care veti fi chemat in judecata, avand nevoie de un certificat constatator de la ORC din care sa rezulte ca ati avut firma suspendata si un inscris de la Finante publice ca in perioada "x" v-ati aflat intr-un regim derogator.
In alta ordine de idei, fara a avea in fata actele normative care reglementeaza taxa radio, acolo se mentioneaza ca IMM-urile, platesc taxa radio o data cu plata facturii la energia electrica iar in situatia in care nu aveti contract pe firma pentru energie electrica, trebuia sa incheiati un contract separat cu SRR, taxa lunara fiind de 10 lei
E o taxa aberanta, nu ca suma, ci ca obligatie instituita ca sa se mai ia un bir.
Nu stiu cand ati fost notificat, dar pana la 09.04.2009 taxa s-a datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio bubu.g bubu.g Am o rugaminte ;daca ma poate lamuri cineva cu taxa radio;pana la urma decizia Inaltei Curti din aprilie 2009 este valabila tuturor societatilor ... (vezi toată discuția)
Audiovizual Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Platesc taxa de radiodifuziune pe persoana fizica. Zilele trecute mi a sosit o instiintare de plata a taxei, pe persoana ... (vezi toată discuția)
Factura radiodifuziune lylyan lylyan Buna ziua Am primit o factura de la Radiodifuziune azi cu perioda facturata din 07.2007 pana la 04.2010 si cu termen de plata 15 zile. cum pot sa o resping. ... (vezi toată discuția)