avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie crestere copil de la 3 firme
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie crestere copil de la 3 firme

Am o mare nelamurire si daca se poate sa ma ajutati in rezolvarea acestei probleme.
Sunt angajata la 3 societati, la una cu program normal, iar la celelalte 2 part time.
La sfarsitul lunii iulie voi naste, iar concediu prenatal imi voi lua abia cu 1 iulie si dupa nastere voi intra in post natal.
Problema mea este urmatoarea: certificatul de concediu prenatal il aduc la societatea unde sunt angajata cu program normal...dar la celelalte 2 firme cum imi incetez activitatea? Cu decizie de suspendare cf.CM cu art.50 lit.a sau decizie cu acordul partilor? Daca ar fii decizie de suspendare mi-ar trebui certificatul medical pentru declaratia de sanatate...Si daca ar fii sa fac decizie cu acordul partilor de cand ar trebui sa incetez activitatea?
Cel mai recent răspuns: Samoila Georgeta P.F.A. , Consultant resurse umane 21:24, 16 Iunie 2009
Va multumesc pentru lamuriri. Acum am inteles cum sta treaba.
pakos a scris:

Stimata doamna user krika8712, fiind angajat cu norma partiala, aveti aceleasi drepturi ca si un salariat cu norma intreaga, ca urmare, veti beneficia de drepturile aferente in calitate de angajat ale tuturor acestor trei firme.
OUG 158/2005:
Art. 1. - (1) Persoanele asigurate pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate în sistemul de asigurări sociale de sănătate, denumite în continuare asiguraţi, au dreptul, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă, pe perioada în care au domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, la concedii medicale şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, dacă:
A. desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă sau în baza raportului de serviciu;
B. desfăşoară activităţi în funcţii elective sau sunt numite în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrii cooperatori dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale căror drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile prezentei legi, cu ale persoanelor prevăzute la lit. A;
Art. 33. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator.
@saamy:
Nu e corect, citez din Norme:
Art. 72. - Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situaţii prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 şi care desfăşoară activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanţe de urgenţă, indemnizaţiile se calculează şi se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situaţie primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii legalizate. Angajatorii plătitori au obligaţia respectării prevederilor art. 1 din prezentele norme.

Multumesc frumos, am studiat aceste norme, pur si simplu cred ca am scapat din vedere acest aspect.
Eu am si recuperat bani de la casa de asigurari de sanatate, nu au sesizat ca am prezentat copie cerificata de mine, cu parafa mea si stampila rotunda. Multumesc, este bine de stiut.
De fapt, avem foarte multa legislatie, cu multe schimbari, dar nu este normal sa gresim !
Eu va declar cinstit, nu este rau sa invatam, daca gresim sa fim corectati, fara suparare !!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri nete sau brute ganca ganca Va rog sa imi spune-ti cum se calculeaza media pe venituri la indemnizatia pentru copil si la concediul de risc maternal ,din cei 85% si respectiv 75% Se ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia crestere copil alina1979 alina1979 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil,85% din media veniturilor brute sau nete? (vezi toată discuția)
În cuantumul indemnizației de creștere copil intră și veniturile obținute din concediul de maternitate, sau exclusiv veniturile impozitate plătite de angajator? alexandru08 alexandru08 Buna ziua, Va rog sa ma ajuitati sa inteleg daca in cuantumul indeminizatiei de crestere copil intra si veniturile obtinute din concediul de maternitate sau ... (vezi toată discuția)