avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este trimiterea de emailuri care contin poze si ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este trimiterea de emailuri care contin poze si clipuri video gasite on-line (cu link-uri la sursa originală) o încalcare a drepturilor de autor?

Sa presupunem că firma X dorește să ofere un serviciu care:

- trimite periodic emailuri care au in continut previzualizari de imagini gasite pe Google sau alte site-uri si clipuri video de pe YouTube

- fiecare imagine, video contine link către sursa originală si mentiunea ca drepturile apartin autorului original

- compania intentionează sa perceapa o taxa pentru a trimite emailuri mentionate mai sus (nu pentru vanzarea de imagini)

Ar fi aceasta o incalcare a drepturilor de autor? Daca da, ar exista circumstante sau actiuni posibile pentru a deveni o utilizare legală a continutului, in acest caz?
Legaturile la materiale piratate sunt incalcari ale drepturilor de autor (sunt la randul lor piraterie).
La baza acestor mail-uri sta un contract de prestari servicii monitorizare piata (un anumit domeniu) ori studiu de piata? Daca trimiteti pe mail doar link-uri, fara sa fie insotite de imagini ori clip-uri nu incalcati dreptul de autor (din punct de vedere al reproducerii ori distribuirii ei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca folosesc video si foto fara sa consult autorul? IoanVictor IoanVictor Buna ziua, Sunt jurnalist si creez foarte mult continut video. Avand in vedere ca nu am o pregatire pe domeniul juridic as vrea sa stiu daca este vreun loc ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)
Este legala o astfel de aplicatie android? ionutmihai05 ionutmihai05 Buna seara. Am o intrebare la care sper ca ii voi gasi raspunsul cu ajutorul dumneavoastra. Eu sunt dezvoltator de aplicatii Android (incepator, ce-i drept) ... (vezi toată discuția)