avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Ce pot pati daca folosesc video si foto fara sa ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Ce pot pati daca folosesc video si foto fara sa consult autorul?

Buna ziua,

Sunt jurnalist si creez foarte mult continut video. Avand in vedere ca nu am o pregatire pe domeniul juridic as vrea sa stiu daca este vreun loc unde sa ma pot documenta cu privire la incalcarea drepturilor de autor pe internet sau poate ma ajuta cineva cu un raspuns pe acest forum. Eu folosesc des in clipuri video atat imagini si melodii de pe YouTube cat si fotografii de pe Google Images, ce-i drept, pe cele din urma foarte rar. Este suficient daca folosesc sursa sau legea prevede si alte obligatii in acest sens? De pe YouTube stiam ca exista o limita de 30 de secunde acceptat mai mult tacit. Mi-ar putea oferi un raspuns cineva cu o pregatire mai ales pe mediul digital?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:47, 14 Februarie 2012
documentarea cea mai urgenta si la indemana tuturor este internetul...gasesti aproape orice lege si orice articol...da intr-adevar, trebuiesc cautate...
Utilizarea de imagini video si fotografii in media, fara acordul "subiectului", este interzisa. Daca persoana in cauza va cheama in judecata s-a c-am terminat cu profesia dvs.
Cititi Legea 8/1996 si va veti lamuri.
Din cate stiu Autorul unui continut video isi pierde "drepturile de autor" asupra acelui video odata ce l-a postat pe youtube.Iar youtube le preia.A nu se intelege ca youtube e avocatul acelui utilizator . Cititi termeni si conditii youtube.Din cate stiu puteti folosi materiale de pe youtube cu conditia sa precizati sursa (adica youtube) Am vazut si la antene si la protv si la prima...
Drepturile de autor nu se pot pierde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este trimiterea de emailuri care contin poze si clipuri video gasite on-line (cu link-uri la sursa originală) o încalcare a drepturilor de autor? g_maria g_maria Sa presupunem că firma X dorește să ofere un serviciu care: - trimite periodic emailuri care au in continut previzualizari de imagini gasite pe Google ... (vezi toată discuția)
Despre legea copyrightului daveamz daveamz Am si eu o nelamurire in legatura cu legea copyrightului privind imaginile/fotografiile. Am citit legea privind drepturile de autor Legea nr. 285 din 23 iunie ... (vezi toată discuția)
Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)